search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:58
MENU CLOSE

Η καταιγίδα Ντόριαν πλησιάζει το Πουέρτο Ρικο

28.08.2019 10:16
Η καταιγίδα Ντόριαν πλησιάζει το Πουέρτο Ρικο  - Media

Ενισχύεται η τροπική καταιγίδα «Ντόριαν», καθώς κινείται με ορμή προς το Πουέρτο Ρίκο και τη Δομινικανή Δημοκρατία, προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχές στα νησιά Ουιντγουάρντ της ανατολικής Καραϊβικής. Η καταιγίδα αναμενόταν να πλήξει σήμερα το Πουέρτο Ρίκο, περίπου δύο χρόνια μετά τον τυφώνα «Μαρία», που προκάλεσε τόσο εκτεταμένες καταστροφές στο νησί, ώστε ακόμα προσπαθεί να ανακάμψει.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τη Μαρτινίκα, τη Σάντα Λουτσία, τον Σεντ Βίνσεντ και Γκρέναντιν, επισημαίνοντας ότι ο «Ντόριαν» μεταφέρει ανέμους 80 χλμ./ώρα και προβλέπεται ότι θα ενισχυθεί προτού πλήξει το Πουέρτο Ρίκο. «Ο “Ντόριαν” θα εξελιχθεί σε τυφώνα, πλησιάζοντας στο Πουέρτο Ρίκο και στην ανατολική Ισπανιόλα», ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο. Τα νησιά Μπαρμπέιντος είχαν προετοιμαστεί για την έλευση του «Ντόριαν» και οι Αρχές είχαν ζητήσει από τους κατοίκους να παραμείνουν σπίτια τους. Ωστόσο, η τροπική καταιγίδα δεν προκάλεσε μεγάλα προβλήματα, μόνο κάποιες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, όπως και κάποια άλλα συμβάντα.

Στο Πουέρτο Ρίκο εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τα εμπορικά καταστήματα και τα βενζινάδικα προκειμένου να προετοιμαστούν για τον «Ντόριαν», αγοράζοντας κυρίως τρόφιμα, νερά και γεννήτριες. Πολλοί ανησυχούν για τις πιθανές διακοπές της ηλεκτροδότησης και τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Αλλωστε, περίπου 30.000 κατοικίες εξακολουθούν να μη διαθέτουν στέγη αλλά είναι καλυμμένες με μπλε μουσαμάδες.

Επίσης το δίκτυο ηλεκτροδότησης παραμένει ευάλωτο, με αποτέλεσμα να σημειώνονται πολλές διακοπές ακόμα και κατά τη διάρκεια ήπιων βροχοπτώσεων. Ηδη από τη Δευτέρα η κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Ουάντα Βάσκεζ, κήρυξε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα σχολεία επρόκειτο να κλείσουν χθες το απόγευμα, ενώ τουλάχιστον ένα κρουαζιερόπλοιο ανέβαλε την επίσκεψη στο νησί. Επίσης η κυβερνήτης τόνισε ότι όσοι μένουν σε σπίτια που είναι καλυμμένα με μουσαμάδες μπορούν να βρουν ασφαλές κατάλυμα σε ένα από τα 360 καταφύγια που έχουν δημιουργηθεί στο νησί.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η τροπική καταιγίδα «Ντόριαν» θα πλήξει το νότιο τμήμα του Πουέρτο Ρίκο σήμερα και θα προσεγγίσει τη Δομινικανή Δημοκρατία απόψε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52