search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:54
MENU CLOSE

Στα 284 εκατ. ευρώ τα προ φόρων κέρδη της ACHMEA, μητρικής της INTERAMERICAN, κατά το πρώτο εξάμηνο

28.08.2019 10:48
Στα 284 εκατ. ευρώ τα προ φόρων κέρδη της ACHMEA, μητρικής της INTERAMERICAN, κατά το πρώτο εξάμηνο - Media

 

Αυξημένη κατά 42% κερδοφορία προ φόρων παρουσίασε κατά το πρώτο εξάμηνο η ACHMEA, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018, ο ολλανδικός ασφαλιστικός οργανισμός στον οποίο ανήκει η INTERAMERICAN. Τα λειτουργικά αποτελέσματα του ομίλου ανήλθαν στα 284 εκατ. ευρώ, έναντι 200 εκατ. πέρυσι. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ACHMEA, τα αποτελέσματα φανερώνουν ανάπτυξη που ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες της για το 2020. Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα έφθασαν στα 17,57 δισ. ευρώ, έναντι 17,45 δισ. κατά το περυσινό πρώτο εξάμηνο. Η κεφαλαιακή θέση της ACHMEA ισχυροποιήθηκε περαιτέρω, με αυξημένο τον δείκτη φερεγγυότητας που ανήλθε στο 195%.

Τα βελτιωμένα αποτελέσματα υποστηρίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τα αποτελέσματα στους τομείς Σύνταξης και Ζωής, καθώς και στον τομέα κατά Ζημιών, ενώ ουσιαστικά συνέβαλε και ο κλάδος Υγείας. Ο όμιλος ACHMEA στο κλείσιμο του πρώτου εξαμήνου του έτους παρουσίασε σύνολο ενεργητικού 95,13 δισ. ευρώ και συνολικά ίδια κεφάλαια πάνω από 10 δισ. ευρώ. Υπογραμμίζεται η δυναμική ανάπτυξη της ACHMEA Investment Management, που έφθασε σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ύψους 142 δισ. ευρώ. Οι υπηρεσίες της Investment Management εφαρμόζονται στη διαχείριση συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ο Willem van Duin, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ACHMEA, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Το 2019 είναι η τελευταία χρονιά της περιόδου του στρατηγικού σχεδιασμού με τίτλο “Delivering Together”. Τα βήματα στο πρώτο μισό της φετινής χρονιάς ήταν θετικά, αφού επιτεύχθηκαν οι στρατηγικοί και χρηματοοικονομικοί στόχοι που είχαν τεθεί.

Από πλευράς συνεργασιών, δεσμευόμαστε στον στόχο για μια κοινωνία υγιή και ασφαλή σε συνάρτηση με τις μελλοντικές εξελίξεις. Κατά τους τελευταίους μήνες σημειώσαμε και πάλι ικανοποιητική πρόοδο. Οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε, μάς επιτρέπουν να συμμετέχουμε ευρέως και με πολύτιμο τρόπο στη ζωή των πελατών μας, υπερβαίνοντας κατά πολύ την απλή παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών. Η βιωσιμότητα αποτελεί κλειδί σε αυτή την προσέγγιση, ενώ οι διεθνείς Στόχοι Αειφόρου Ανάπτυξης (SDG) αποτελούν τον πυρήνα της στρατηγικής μας. Πρόσφατα δεσμευτήκαμε απέναντι στην Κλιματική Συμφωνία, πράξη που αποτελεί απτό παράδειγμα του καθήκοντός μας να αναλάβουμε την ευθύνη που μάς αναλογεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ως ασφαλιστικός οργανισμός παρέχουμε, κατά παράδοση, βοήθεια σε περιπτώσεις προβλημάτων/δυσκολιών ή νόσων και υποστηρίζουμε τους πελάτες μας μέσω συμβουλευτικής και πρόληψης. Ο κόσμος αλλάζει με τεράστια ταχύτητα και οι απαιτήσεις των πελατών μας μεταβάλλονται αναλόγως. Εμείς, ανταποκρινόμαστε στις αλλαγές αυτές με την δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών που προστίθενται στα ασφαλιστικά προγράμματά μας.

Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε ελκυστικές, καινοτόμες υπηρεσίες οι οποίες όχι μόνο έχουν σημαντικές θετικές κοινωνικές επιπτώσεις, αλλά παρέχουν και προστιθέμενη αξία στην ACHMEA. Γι’ αυτόν τον λόγο, σύντομα θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα καινοτομίας “ACHMEA Innovation Fund”, το οποίο από την 1η Οκτωβρίου 2019 θα είναι σε θέση να παράσχει κεφάλαιο ανάπτυξης σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται προσφέροντας λύσεις στους τομείς υγείας, κινητικότητας, στέγης και χρηματοοικονομικών αναγκών για το παρόν και το μέλλον. Το Ταμείο θα επικεντρωθεί σε υποσχόμενες πρωτοβουλίες που συνάδουν με τους στρατηγικούς στόχους μας, βάσει των υπο εξέλιξη τεχνολογιών στους τομείς Οικονομικών και Ασφάλισης [Fintech & Insurtech]. Η φιλοδοξία μας είναι το σχετικό Ταμείο να φθάσει αρχικώς στο ποσόν των 100 εκατ. ευρώ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:53