search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:10
MENU CLOSE

Χάος με το Brexit: Ο Κόρμπιν ζητά παρέμβαση της Ελισάβετ – Η Ιρλανδία επιμένει στο backstop

28.08.2019 13:54
Κόρμπιν: Έχουμε αποδείξεις ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για το Εθνικό Σύστημα Υγείας - Media
 
Πηγή του Εργατικού Κόμματος επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν απηύθυνε επιστολή προς την βασίλισσα Ελισάβετ για να εκφράσει τις σοβαρές του ανησυχίες για την κίνηση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει την λειτουργία του κοινοβουλίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.
 
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε επίσης συνάντηση με την βασίλισσα. Την ανησυχία του εξέφρασε με επιστολή προς την βασίλισσα και το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.
 
Εν τω μεταξύ, η Ιρλανδία δεν θα υποστηρίξει την απάλειψη του backstop στο πλαίσιο του Brexit, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι, προσθέτοντας ότι το Δουβλίνο είναι διατεθειμένο να διερευνήσει άλλες διευθετήσεις στο μέλλον.
 
«Η επικύρωση της συμφωνίας αποχώρησης, περιλαμβανομένου του πλέον περίφημου backstop, απλώς δεν μπορεί να είναι αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης», είπε ο Κόβενι από το Παρίσι, όπου συμμετέχει σε διάσκεψη που οργανώνεται από την Medef, την γαλλική εργοδοτική ένωση.
 
«Ενα Brexit χωρίς συμφωνία είναι όλο και πιο πιθανό», είπε αντιδρώντας στην σημερινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την αναστολή λειτουργίας του βρετανικού κοινοβουλίου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:09