search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:07
MENU CLOSE

Κουφονήσια: Ο μικροσκοπικός παράδεισος του Αιγαίου

29.08.2019 06:13
Κουφονήσια: Ο μικροσκοπικός παράδεισος του Αιγαίου - Media

 

Εχετε σκεφτεί ποτέ πως θα ήταν οι διακοπές σας σε ένα νησί συνολικής έκτασης μόλις 5,7 χλμ; Ναι τόσο μικρά είναι τα Κουφονήσια και επιβεβαιώνουν τον αστικό μύθο ότι τα ακριβά αρώματα κυκλοφορούν μόνο σε μικρά μπουκαλάκια.

Tα Κουφονήσια αποτελούνται από δύο νησίδες, το Ανω και Κάτω Κουφονήσι. Ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Χωρίζονται μεταξύ τους από ένα στενό πορθμό πλάτους 200 μ. Γεωγραφικά, τα συναντά κανείς 3 ν.μ.νοτιοανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού.

Ανήκουν στην ομώνυμη κοινότητα, η οποία περιλαμβάνει εκτός από τα δύο Κουφονήσια και το νησί Κέρος, καθώς και αρκετές μικρότερες νησίδες γύρω από τα κύρια νησιά. Η Κέρος που είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με το όνομα τους, είναι ένα μικρό ακατοίκητο νησί, 15,2 τ.χλμ., που όμως φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα του κυκλαδικού πολιτισμού.

Βίντεο: Τα Κουφονήσια από ψηλά

Η ομάδα του Up Drones βρέθηκε στο μικροσκοπικό επίγειο παράδεισος του Αιγαίου με τους κολπίσκους και τα μοναδικά νερά και οι εικόνες που τράβηξε από ψηλά με την βοήθεια της τεχνολογίας πραγματικά μαγεύουν.

iefimerida.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:04