search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:52
MENU CLOSE

Αεροδρόμιο Χίθροου: Οι πτήσεις drones είναι αντιπαραγωγικές και εγκληματικές

29.08.2019 09:01
Αεροδρόμιο Χίθροου: Οι πτήσεις drones είναι αντιπαραγωγικές και εγκληματικές - Media

Το Αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα πως το σχέδιο των ακτιβιστών κατά της κλιματικής απορρύθμισης να αναστατώσουν τη λειτουργία του με πτήσεις drones είναι εγκληματικό και αντιπαραγωγικό.

 

Συμφωνούμε στην ανάγκη να αναληφθεί δράση σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα που απαιτεί εποικοδομητική δέσμευση και δράση. Η διάπραξη εγκληματικών αδικημάτων και η αναστάτωση επιβατών είναι αντιπαραγωγικές», δήλωσε εκπρόσωπος του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Ευρώπης για τα σχέδια της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Heathrow Pause».

«Η πτήση drones σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από ένα αεροδρόμιο είναι παράνομη επειδή εμπεριέχει κινδύνους. Θα εργασθούμε σε στενή συνεργασία με τη Μητροπολιτική Αστυνομία και άλλες αρχές για να διαχειριστούμε και να μετριάσουμε τις όποιες επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει».

Νωρίτερα Βρετανοί ακτιβιστές κατά της κλιματικής απορρύθμισης είχαν ανακοινώσει ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου θα απογειώνουν drones-παιγνίδια πάνω από το αεροδρόμιο του Χίθροου, μια ενέργεια που είναι πιθανό να καθηλώσει όλες τις πτήσεις. Στόχος τους είναι να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση να λάβει αυστηρότερα μέτρα για τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η δράση της «Heathrow Pause»

Η ομάδα «Heathrow Pause» (Παύση Χίθροου) ανακοίνωσε ότι θα απογειώσει drones-παιγνίδια μέσα στην απαγορευμένη ζώνη, αλλά έξω από τους διαδρόμους πτήσης του αεροδρομίου, μια ενέργεια για την οποία η οργάνωση λέει πως θα αναγκάσει το αεροδρόμιο να καθηλώσει τα αεροπλάνα.

«Είναι μια συμβολική δράση, θα χρησιμοποιήσουμε ένα νομικό παραθυράκι και την αυτοθυσία των συμμετεχόντων για να προσελκύσουμε την προσοχή στην πιο σοβαρή και επείγουσα κρίση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα», ανακοίνωσε η οργάνωση.

«Η αδράνεια της κυβέρνησης στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και η υποβόσκουσα καταστροφή που θα είναι η επέκταση του αεροδρομίου δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή και μας υποχρεώνουν να δράσουμε», ανακοίνωσε η οργάνωση.

Η Heathrow Pause διευκρίνισε πως τα drones θα πετούν όχι ψηλότερα από το ύψος ενός ανθρώπου και πως θα προειδοποιεί το αεροδρόμιο μία ώρα νωρίτερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:51