search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:40
MENU CLOSE

Άλλαξε πορεία το «Grace 1» – Απομακρύνεται από την Τουρκία

29.08.2019 12:51
Άλλαξε πορεία το «Grace 1» - Απομακρύνεται από την Τουρκία - Media

 

Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya, που βρίσκεται στο κέντρο μιας διένεξης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη, άλλαξε πορεία και απομακρύνεται από την τουρκική ακτή, όπως φαίνεται σήμερα από τα δεδομένα της υπηρεσίας Refinitiv που παρακολουθεί τη ναυσιπλοΐα.

Τούρκος αξιωματούχος είπε νωρίτερα σήμερα στο Ρόιτερ πως το ιρανικό δεξαμενόπλοιο δεν εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Τα δεδομένα της Refinitiv δείχνουν πως το πλοίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στις ακτές της Τουρκίας και της Κύπρου και κατευθύνεται δυτικά.

Το δεξαμενόπλοιο, που ονομαζόταν προηγουμένως Grace 1, είχε συλληφθεί στα ανοικτά του Γιβραλτάρ με την κατηγορία ότι μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία παραβιάζοντας τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Απελευθερώθηκε στα μέσα Αυγούστου, έπειτα από αντιπαράθεση που διήρκεσε πέντε εβδομάδες. Τη Δευτέρα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRIB μετέδωσε επικαλούμενο ιρανό κυβερνητικό εκπρόσωπο πως το Ιράν πούλησε το πετρέλαιο που μεταφέρει το Adrian Darya και ο πως ο ιδιοκτήτης του πλοίου θα αποφασίσει τον επόμενο προορισμό του.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε ποιος αγόρασε το πετρέλαιο. Αφού το Γιβραλτάρ απελευθέρωσε το πλοίο στις 18 Αυγούστου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα προβούν σε κάθε ενέργεια για να το εμποδίσουν να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:37