search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:45
MENU CLOSE

Καρδιακή προσβολή: Τέσσερις «σιωπηλές» ενδείξεις

29.08.2019 13:56
Καρδιακή προσβολή: Τέσσερις «σιωπηλές» ενδείξεις  - Media
 
Περισσότερο από ένα εκατομμύριο Αμερικανοί παθαίνουν καρδιακή προσβολή κάθε χρόνο.
 
Τα πιο γνωστά συμπτώματά της είναι οξύς πόνος ή βάρος στο στήθος, κρύος ιδρώτας, έντονη αδυναμία, ενώ υπάρχουν και πιο διακριτικές ενδείξεις, που συχνά περνούν απαρατήρητες.
 
Τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλουν από άτομο σε άτομο, έτσι είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα προειδοποιητικά σημάδια καθώς η έγκαιρη παρατήρηση και αντιμετώπισή τους, είναι πιθανό να σας σώσει τη ζωή.
 
Δείτε παρακάτω τέσσερα «σιωπηλά» συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε:
 
1. Ατονία: Όσοι είναι ένα βήμα πριν την καρδιακή προσβολή, αισθάνονται ατονία, κούραση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια καρδιακής προσβολής, η ροή του αίματος προς την καρδιά μειώνεται, αναγκάζοντας τον μυ να δουλέψει περισσότερο.
 
2. Πόνος στην πλάτη, τα χέρια , τον ώμο ή τον αυχένα: Όταν δεν οξυγονώνεται επαρκώς ο μυς της καρδιάς τα κύτταρα στέλνουν σήματα πόνου στο νευρικό σύστημα. Ο εγκέφαλος μπερδεύει αυτά τα νευρικά σήματα, σαν να προέρχονται από τα χέρια, την άνω πλάτη, τον ώμο ή και τον αυχένα.
 
3. Δύσπνοια: Η καρδιά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οξυγόνωση των οργάνων και στην αποβολή διοξειδίου του άνθρακα από τους ιστούς. Όταν εμποδίζεται η κυκλοφορία του αίματος, επηρεάζεται και η ποιότητα της αναπνοής.
 
4. Στηθάγχη: Η στηθάγχη είναι ένας παροξυσμός θωρακικού πόνου, που εντοπίζεται στην προκάρδια περιοχή και αποτελεί την κυριότερη κλινική εκδήλωση καρδιακής προσβολής. Οι ασθενείς περιγράφουν το αίσθημα σαν σφίξιμο, κάψιμο, πίεση ή γενικότερα σαν δυσφορία που εντοπίζεται πίσω από το στέρνο, ενώ η ένταση του πόνου ποικίλει από ήπια έως κι έντονη.
 
Πηγή: onmed.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:43