search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:46
MENU CLOSE

EKT: Είναι νωρίς ακόμα για «μεγάλο πακέτο μέτρων στήριξης»

30.08.2019 12:42
EKT: Είναι νωρίς ακόμα για «μεγάλο πακέτο μέτρων στήριξης» - Media

 

Είναι πολύ νωρίς για να εξετάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ένα «τεράστιο πακέτο» μέτρων στήριξης ως απάντηση στην αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Ζαμπίνε Λαουτενσλέγκερ.

Σε συνέντευξή της στη Market News, η αξιωματούχος της ΕΚΤ τόνισε ότι παρά την επίπτωση που έχουν πολιτικά σοκ, όπως οι εμπορικές εντάσεις και το Brexit, και την καθοδική πορεία του γερμανικού μεταποιητικού τομέα, υπάρχουν και θετικά σημάδια στην αγορά εργασίας, ενώ πρόσθεσε ότι η συνολική εγχώρια ανάπτυξη είναι ανθεκτική.

«Κατά την άποψη μου, που βασίζεται στα τρέχοντα στοιχεία, είναι πάρα πολύ νωρίς για ένα τεράστιο πακέτο», τόνισε η αξιωματούχος σε συνέντευξή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ. «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το Πρόγραμμα Αγορών Ομολόγων είναι το έσχατο μέσο. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί, μόνο αν υπάρχει κίνδυνος αποπληθωρισμού και ο κίνδυνος αυτός δεν διαφαίνεται από πουθενά τώρα», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:46