search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:19
MENU CLOSE

Τα πουλιά (κι εμείς) πεθαίνουν τραγουδώντας…

09.02.2010 15:15
Τα πουλιά (κι εμείς) πεθαίνουν τραγουδώντας... - Media

Πετάει – πετάει το έλλειμμα; Πετάει. Για την ακρίβεια,  εκτοξεύεται. Σε  χαμηλές πτήσεις επιδίδονται μονάχα τα αρπακτικά της κερδοκοπίας. Πετάει- πετάει το λαϊκό εισόδημα; Πετάει. Για την ακρίβεια, κάνει φτερά. Τα επιδόματα μάλιστα είναι τα πλέον αποδημητικά πτηνά…  Πετάει- πετάει η συνταξιοδότηση; Πετάει. Για την ακρίβεια καιροπετάει. Το βασικό κόνσεπτ της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης Λοβέρδου περιελίσσεται γύρω από το ξεγέλασμα του χρόνου.

Πετάει – πετάει το έλλειμμα; Πετάει. Για την ακρίβεια,  εκτοξεύεται. Σε  χαμηλές πτήσεις επιδίδονται μονάχα τα αρπακτικά της κερδοκοπίας. Πετάει- πετάει το λαϊκό εισόδημα; Πετάει. Για την ακρίβεια, κάνει φτερά. Τα επιδόματα μάλιστα είναι τα πλέον αποδημητικά πτηνά…  Πετάει- πετάει η συνταξιοδότηση; Πετάει. Για την ακρίβεια καιροπετάει. Κι εκεί θέλαμε να καταλήξουμε…Το βασικό κόνσεπτ της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης Λοβέρδου περιελίσσεται γύρω από το ξεγέλασμα του χρόνου.

Όσο πιο πολύ αργούν οι εργαζόμενοι να πάρουν σύνταξη, τόσο πιο πιθανό θα είναι το μπότοξ στα Ταμεία. Κι επειδή μιλάμε για πρακτικές καλλωπισμού, οι νέες ρυθμίσεις πλήττουν πρώτα- πρώτα τις γυναίκες. Η εξίσωση των ορίων ηλικίας θα δρομολογηθεί αργά και βασανιστικά ως το 2013. (Και αι γυναίκες γεγόνασι άνδρες εν υπηρεσία)  Στην ίδια λογική, εξαλείφονται τα κίνητρα για την πρόωρη αποχώρηση από την υπηρεσία. Για να κάθονται όλοι μέχρι να φύγουν…

Από κει κι έπειτα αρχίζουν οι ρυθμίσεις εδάφους- εδάφους:  Θεσμοθετείται η βασική σύνταξη (σε πολύ προσγειωμένη βερσιόν), αναμορφώνεται το καθεστώς των αναπηρικών συντάξεων, των βαρέων και των ανθυγιεινών(για να μη βαφτίζονται ΑΜΕΑ φτεροπόδαροι αϊτονύχηδες), διαχωρίζεται το συνταξιοδοτικό σύστημα από τις υγειονομικές παροχές  (όταν εργάζεσαι μπορεί να αρρωστήσεις, όταν μπορείς να πάρεις σύνταξη, έχεις πια πεθάνει), διαμορφώνεται καταλλήλως η διαδοχική ασφάλιση. Τέλος, η ενοποίηση των Ταμείων (Μισθωτοί, Αυτοαπασχολούμενοι, Αγρότες, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε) θα γίνει, εφόσον δε μεσολαβήσει το φινάλε του πλανήτη το 2012, εντός της προσεχούς δεκαετίας.

Κατόπιν αυτών, το γενικό, ρητορικό ερώτημα είναι: Πετάει- πετάει το αίσθημα ασφάλειας;

Πέταξε.

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού στο https://www.topontiki.gr/articles/view/3379

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:19