search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:36
MENU CLOSE

Υπάρχουν και ωραία Εξάρχεια!

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2088
29-8-2019
31.08.2019 03:00
exarxeia-960×636-1.jpg

 

Για δεύτερη χρονιά, από σήμερα έως και την Κυριακή, οι μουσικοί και η μουσική, τα βιβλία και ανεξάρτητοι εκδοτικοί οίκοι στην πρώτη γραμμή, σε μια συνάντηση πολιτισμού για ν’ ακουστεί δυνατά πως η πλατεία Εξαρχείων είναι τόπος ελεύθερης συνάντησης, έκφρασης και δημιουργικής χαράς.

Όπως λένε οι διοργανωτές, «αντιστεκόμαστε και απαντάμε όπου χρειαστεί δυναμικά με την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την ανθρώπινη επικοινωνία.
Εδώ, στην πλατεία Εξαρχείων, συναντιόμαστε όπως κάνουμε πάντα, παλεύοντας με την γκρίζα πραγματικότητα και διεκδικώντας μια πιο ανθρώπινη ζωή. Τα Εξάρχεια υπήρξαν και παραμένουν ένας πυρήνας και μια πηγή ελεύθερης διακίνησης ιδεών, τάσεων, απόψεων, πρωτοπορίας και πολιτικών ζυμώσεων».

Το μήνυμα. Τι θέλουν να μας πουν; «Για τέσσερις μέρες και νύχτες, μαζευόμαστε στην πλατεία και συναντιόμαστε με παλιούς και νέους φίλους, με νέες και παλιότερες μπάντες και μουσικούς, με συγγραφείς, ποιητές, εκδοτικούς οίκους, που στέλνουν το δικό τους μήνυμα σεβασμού σε κάθε διαφορετικότητα στην πολυδυσφημισμένη αλλά γεμάτη πάθος και θετική ενέργεια πλατεία Εξαρχείων, με όρους χαράς για τη ζωή και για μια ζωή που δεν θα στερείται τη χαρά της ελευθερίας.

Αγωνιζόμαστε κι εκφραζόμαστε χωρίς αγωνία, γιατί δεν μπορούμε και κυρίως δεν θέλουμε να ζήσουμε αλλιώς. Δεν θέλουμε να ζήσουμε με φόβο και σκυμμένο το κεφάλι. Θέλουμε να ζούμε ελεύθεροι άνθρωποι στην ελεύθερη περιοχή που μεγαλώσαμε, ζούμε και εργαζόμαστε, στα ωραία μας Εξάρχεια. Χωρίς σπόνσορες ή χορηγούς κόντρα σε όσους επιβουλεύονται τη ζωή της γειτονιάς μας, σας καλούμε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια ενεργά, με την αναδημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη φυσική σας παρουσία και την ενεργή σας συμμετοχή».

Το πρόγραμμα

Σάββατο 31.8: Incirrina – Μπαλάντες Για Φόνους – Dance With Invisible Partners – Bag Of Nails – Δημήτρης Πουλικάκος – Γυμνά Καλώδια

Κυριακή 1/9: Schizo Constelation – Nomik – New Zero God – Αέρα Πατέρα.

Στο Bazaar Βιβλίου συμμετέχουν οι ανεξάρτητες εκδόσεις Βιβλιοπέλαγος, Έρμα, Bibliotheque, Opportuna, Πανοπτικόν, Απόπειρα, Κοάν, Φαρφουλάς, Αστάρτη, Χαραμάδα και Ελεύθερος Τύπος

Οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν κάθε ημέρα στις 8 το βράδυ και θα λήγουν στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Όσοι πιστοί προσέλθετε!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28