search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:19
MENU CLOSE

«Βild» για μετανάστες στη Λέσβο: Παιχνίδι εξουσίας του Ερντογάν η νέα προσφυγική ρoή;

31.08.2019 09:42
«Πυρά» του αντιπεριφερειάρχη Χίου κατά τη κυβέρνησης για το προσφυγικό (Video) - Media

 

Με μελανά χρώματα περιγράφει η γερμανική εφημερίδα Bild την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο, με αφορμή τους εκατοντάδες πρόσφυγες που έφτασαν μέσα σε μια ώρα στο ελληνικό νησί

«Δραματικές σκηνές εκτυλίσσονται στη Λέσβο… το Λιμενικό Σώμα απαρίθμησε 13 μικρά σκάφη που μετέφεραν 546 άτομα. Τριάντα δύο άτομα σε άλλο σκάφος διασώθηκαν στη θάλασσα και μεταφέρθηκαν στη Λέσβο. Εξήντα πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νησί της Κω και στην ενδοχώρα», γράφει το εν λόγω δημοσίευμα, προσθέτοντας: «Οι ελληνικές αρχές έκαναν λόγο για “σημαντική αύξηση του αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών” που εγκαταλείπουν τις τουρκικές ακτές. Αυτό είχε να συμβεί από το 2016».

«Οι Έλληνες έστειλαν ένα πλοίο του ναυτικού τους στη Λέσβο, το οποίο έπρεπε να παραλάβει πέντε χιλιάδες ανθρώπους στην ενδοχώρα επειδή δεν υπήρχε χώρος στα στρατόπεδα. Οι παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν ως στρατόπεδα για τους πρόσφυγες» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild»

«Η Ελλάδα έχει έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την όλο και πιο δύσκολη διαχείριση της προσφυγικής ροής κι είχε ενημερώσει σχετικά τον Τούρκο πρεσβευτή», δήλωσαν διπλωμάτες, σύμφωνα με την Bild.

Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα διερωτάται εάν η νέα αυτή προσφυγική ροή είναι ένα παιχνίδι εξουσίας από την πλευρά της Τουρκίας…
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:16