search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:05
MENU CLOSE

Ο Σημίτης «καρφώνει» ΣΥΡΙΖΑ: Όχι άλλες «μονόπλευρες Πρέσπες»

31.08.2019 13:40
«Απλώς παρακολουθούν και αρνούνται» - Άρθρο Σημίτη με «καρφιά» σε Γεννηματά και Τσίπρα - Media
 
Την αναγκαιότητα ευρύτερης συνεργασίας σε καίρια εθνικά ζητήματα υπογραμμίζει σε άρθρο-παρέμβασή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
 
Με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Κώστας Σημίτης στο άρθρο του στην εφημερίδα τα «Νέα Σαββατοκύριακο» αναφέρει: «Η συνεννόηση θα διευκόλυνε όχι μόνο την ευρύτερη αποδοχή της λύσης αλλά και την απρόσκοπτη ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο κρατών. Η αναζήτηση μιας κοινής στάσης επιβάλλεται σε ορισμένα σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα».
 
Η αναζήτηση μιας κοινής στάσης επιβάλλεται σε ορισμένα σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα. Έντονη αντιπαράθεση θα έχει ως αποτέλεσμα την κληρονόμηση προβλημάτων που θα ταλανίζουν τη χώρα. Οχι άλλες ‘μονόπλευρες Πρέσπες’ σε καίρια ζητήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, προσθέτει: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας σε ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί θετικές και σαφείς απαντήσεις των εταίρων της Ενωσης. Είναι ανάγκη γι’ αυτό να διαμορφώσει ένα κλίμα ανταλλαγής απόψεων και προσπάθεια ευρύτερης αποδοχής των αναγκαίων πολιτικών».
 
Αναφερόμενος, δε, στον ρόλο της αντιπολίτευσης υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Έχει και αυτή ευθύνη να συμβάλει στη λύση των καίριων προβλημάτων της χώρας. Ο ρόλος της δεν μπορεί να είναι μόνο αρνητικός».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03