search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:38
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛ για ΚΥΣΕΑ: Γενικόλογα και αμφιλεγόμενα τα μέτρα

31.08.2019 17:05
«Μπάχαλο» στο ΚΙΝΑΛ για τις διαδηλώσεις: Παραιτήσεις στελεχών του κόμματος - Media
ΤΟ ΚΙΝΑΛ, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και τα μέτρα που ελήφθησαν σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ότι ενώ το πρόβλημα των νησιών είναι τώρα, ανακοινώθηκαν μέτρα με ορίζοντα τριετίας.
 
Κάνει λόγο για κρίση συνόρων αλλά πρωτίστως ανθρωπιστική κρίση για τα νησιά, τους πρόσφυγες και ειδικά για τα ασυνόδευτα ανήλικα.
 
«Απαιτείται άμεσα πραγματική αποσυμφόρηση των νησιών. Συντεταγμένη και σύμφωνη με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία. Με μέριμνα για πολιτικές στην ενδοχώρα. Για την εύρεση χώρων φιλοξενίας αλλά και για την ένταξη ώστε να μην είναι οι πρόσφυγες όμηροι επιδοματικών πολιτικών» αναφέρει και προσθέτει: «Απαιτείται επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων της Κοινής Δήλωσης και η πολύπλευρη υποστήριξη της ΕΕ. Για να γίνει πραγματικά ευρωπαϊκή υπόθεση η διαχείριση προσφύγων και μεταναστών».
 
«Αντί για αυτά, η κυβέρνηση εξήγγειλε ότι θα μεταφέρει μερικές εκατοντάδες ανθρώπους στην ενδοχώρα και παρουσίασε γενικόλογα αλλά και αμφιλεγόμενα μέτρα για να χαϊδέψει τα αυτιά του συντηρητικού ακροατηρίου της. Ενώ το πρόβλημα των νησιών είναι τώρα ανακοίνωσε μέτρα με ορίζοντα τριετίας. Όσοι περίμεναν λύσεις εισέπραξαν απογοήτευση. Το άμεσο μέλλον προβλέπεται ζοφερό και η κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων», καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:36