search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:20
MENU CLOSE

Συνεχίζεται η κόντρα για το μεταναστευτικό – ΣΥΡΙΖΑ: Άγνοια και υποκρισία από τη ΝΔ

01.09.2019 12:47
Ιταλία: Οι διακινητές προτιμούν την Τυνησία από τη Λιβύη για τη μεταφορά μεταναστών - Media

 

Με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση 12 σημείων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «τα 12 σημεία με τα οποία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά -προχωρώντας σε μια ακατάπαυστη λασπολογία για τη μεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ- δείχνουν τόσο την άγνοια αλλά και την υποκρισία με την οποία η Ν.Δ. διαχειρίζεται ένα τόσο ευαίσθητο και κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα.

Όσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, όσο το αναγάγει μόνο σε εθνικό ή διμερές πρόβλημα με την Τουρκία, όσο ιδίως αντιλαμβάνεται τη μετανάστευση ως την “μεγαλύτερη απειλή”, όπως άλλωστε την χαρακτήρισε στις προγραμματικές δηλώσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός, φυσικά και δεν περιμένουμε να κατανοήσει ούτε να συμφωνήσει με τις πολιτικές που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια.
 
Δεν δικαιούται όμως ούτε να κουνάει το δάχτυλο, ούτε πολύ περισσότερο να παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος κατατρεγμένων ανθρώπων και της ελληνικής κοινωνίας. Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι η Ν.Δ. θα μας βρει απέναντι σε κάθε πολιτική που θα φέρει εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου».
 
Γεννηματά: Λύσεις τώρα
Λύσεις τώρα για το προσφυγικό, ζητά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία σε δήλωσή της επικρίνει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για «ανούσιο καυγά … ενώ εφαρμόζουν την ίδια πολιτική».
 
«Μητσοτάκης και Τσίπρας συνεχίζουν τον ανούσιο καυγά για το προσφυγικό, ενώ εφαρμόζουν την ίδια πολιτική που δημιούργησε την ντροπή στη Μόρια και τα προβλήματα στα νησιά. Κανένας από τους δυο δεν μιλά για αυτά στο εξωτερικό. Μόνο λόγια του αέρα στο εσωτερικό», αναφέρει η κ. Γεννηματά και προσθέτει: «Ο καυγάς δεν καλύπτει και το κυριότερο δεν λύνει τα προβλήματα. Λύσεις τώρα».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15