03/06/2020 21:07:49

Από τη Λέσβο στην βόρεια Ελλάδα 1.500 πρόσφυγες: Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της επιχείρησης μεταφοράς (Photos)

Από τη Λέσβο στην βόρεια Ελλάδα 1.500 πρόσφυγες: Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της επιχείρησης μεταφοράς (Photos) - Media

 

Με προορισμό κέντρα φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα, μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, 635 πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από το ΚΥΤ της Μόριας, στο πρώτο μέρος της επιχείρησης μεταφοράς 1.500 αιτούντων άσυλο από το νησί της Λέσβου.

Η πρώτη ομάδα προσφύγων αναχώρησε με το πλοίο Caldera Vista, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις της Αστυνομίας, του Λιμενικού καθώς και του στρατού, που παρείχε φορτηγά για τη μεταφορά των προσωπικών τους ειδών.

Περίπου 900 άτομα ακόμη αναμένεται να μετακινηθούν με το πλοίο Aqua Blue, με τελικό προορισμό, για 1000 συνολικά από τους μετακινούμενους, την Νέα Καβάλα Κιλκίς και για τους υπόλοιπους 500 άλλες δομές στη βόρεια Ελλάδα.

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας χτύπησε «κόκκινο» τις τελευταίες ημέρες, μετά την μαζική άφιξη στο νησί εκατοντάδων προσφύγων από τα τουρκικά παράλια. Υπολογίζεται ότι στο ΚΥΤ που είχε σχεδιαστεί για τη φιλοξενία περίπου 3.000 προσφύγων πλέον διέμεναν περίπου 10.000 άτομα.

Αντιδράσεις στη Νέα Καβάλα

Στο μεταξύ, ο δήμος Παιονίας, εντός των ορίων του οποίου βρίσκεται ο καταυλισμός της Νέας Καβάλας, αντιδρά στην αύξηση του αριθμού των φιλοξενουμένων στη δομή.

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας ο νέος δήμαρχος, Κώστας Σιωνίδης, ανέφερε ότι ο δήμος δεν είχε ειδοποιηθεί για την εγκατάσταση των προσφύγων ενώ προκύπτουν ζητήματα αναφορικά κυρίως με την υδροδότηση του κέντρου καθώς και την αποκομιδή των απορριμμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.