search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:16
MENU CLOSE

Η Κίνα προσφεύγει στον ΠΟΕ κατά των ΗΠΑ

02.09.2019 14:40
Εμπορικός πόλεμος: Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κϊνας - Media

 

Η Κίνα προσέφυγε εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για τους εισαγωγικούς δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν χθες Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου να επιβάλλουν 15% δασμούς σε διάφορα κινεζικά προϊόντα –περιλαμβανομένων υποδημάτων, ‘έξυπνων’ (smart) ρολογιών και τηλεοράσεων flat-panel– καθώς η Κίνα ξεκίνησε να επιβάλλει νέους δασμούς στο πετρέλαιο των ΗΠΑ, στην πιο πρόσφατη κλιμάκωση ενός σκληρού εμπορικού πολέμου.

Οι δασμοί αυτοι παραβιάζουν τη συναίνεση στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες της Κίνας και των ΗΠΑ σε μια συνάντηση στην Οζάκα, αναφέρει στη δήλωση που αναρτάται στον ιστότοπό του το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου. Η Κίνα θα υπερασπιστεί σθεναρά τα νόμιμα δικαιώματά της σύμφωνα με τους κανόνες του ΠΟΕ, αναφέρει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:15