14/11/2019 04:47:08

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο πλοίο με πρόσφυγες από τη Μόρια (Video)

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο πλοίο με πρόσφυγες από τη Μόρια (Video) - Media
 
Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδεσε το απόγευμα της Δευτέρας το πρώτο πλοίο που οποίο μετέφερε 640 πρόσφυγες και μετανάστες από το κέντρο υποδοχής της Μόριας.
 
Τα άτομα θα μεταφερθούν στον καταυλισμό της Νέας Καβάλας του δήμου Παιονίας με 21 λεωφορεία που έχουν σταθμεύσει στον χώρο του λιμανιού απο το πρωί.

Στη συνέχεια και άλλοι μετανάστες θα μετακινηθούν από τη Λέσβο με δεύτερο πλοίο.
 
Όπως είνια προγραμματισμένο, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι 1.000 θα πάνε σε χώρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα Κιλκίς και οι υπόλοιποι 500 σε άλλες δομές της βόρειας Ελλάδας.
 
Πάντως αντιδράσεις προκαλεί στον δήμο Παιονίας η απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει σήμερα 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες αιτούντες άσυλο από τη Λέσβο στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς (δείτε εδώ).
 
Η διαδικασία μεταφοράς τους ξεκίνησε στις 4:00 από την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, ενώ ενεπλάκησαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις με φορτηγά προκειμένου να μεταφερθούν τα προσωπικά είδη των μετακινουμένων.
 
Πηγή: voria.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.