search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:22
MENU CLOSE

Ανατροπή στην τραγωδία του Βόλου: Δεν καταζητείται ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού – Τι λέει ο συνήγορος

02.09.2019 16:03
Ανατροπή στην τραγωδία του Βόλου: Δεν καταζητείται ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού - Τι λέει ο συνήγορος  - Media
 
Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως περιπλέκουν περισσότερο τις συνθήκες του δυστυχήματος στο λούνα παρκ στον Βόλο. Όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας αλλά και του χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού, ο εργαζόμενος δεν καταζητείται, ενώ δεν έχει καν κληθεί να καταθέσει! Την ίδια ώρα ο συνήγορος τους ισχυρίζεται ότι το παιχνίδι πληρούσε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και μάλιστα είχε λάβει πιστοποίηση από τον αρμόδιο φορέα.
 
«Ο εργαζόμενος ευθύς αμέσως μετά την εξέλιξη του περιστατικού που οδήγησε στον τραγικό θάνατο του παιδιού, μάλλον δυστυχώς φοβήθηκε, τρομοκρατήθηκε, σοκαρίστηκε, πανικοβλήθηκε και πιστεύω αψυχολόγητα απομακρύνθηκε από τον χώρο που έγινε το περιστατικό, ενώ η υπεύθυνη του Λούνα Παρκ έμεινε και ανέλαβε τις όποιες ευθύνες την ακολουθούν. Κατά την άποψη μου όμως δεν υπάρχει καμία ευθύνη. Έμεινε, έγινε ολόκληρη αστυνομική διαδικασία, ελήφθησαν μαρτυρικές καταθέσεις και από την υπεύθυνη του Λούνα Παρκ η οποία οδηγήθηκε την επόμενη ημέρα στην Εισαγγελία, η εισαγγελέας πρωτοδικών απείχε από κάθε ποινική δίωξη αναγγέλλοντας προκαταρκτική εξέταση και συνέχιση της αστυνομικής έρευνας» λέει στο Newsit.gr ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του Λούνα Παρκ αλλά και του χειριστή του παιχνιδιού.
 
«Ο αλλοδαπός εργαζόμενος, δεν αναζητείται, ούτε καταζητείται, είναι ελεύθερος και διατύπωσε την πρόθεση του δια εμού ότι είναι έτοιμος να καταθέσει. Για να καταθέσει όμως πρέπει να προηγηθεί κλήση. Εμείς δηλώνουμε παρόντες και πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την διαδικασία αυτή. Η θέση του πελάτη μου είναι συγκεκριμένη, δεν έχει την παραμικρή υπαιτιότητα στην πρόκληση του περιστατικού αυτού που κατέληξε με το τραγικό αυτό αποτέλεσμα. Η ταχύτητα του παιχνιδιού είναι συγκεκριμένη, δεν μπορεί να επέμβει ανθρώπινο χέρι. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι… Το συγκεκριμένο μηχάνημα το χρησιμοποιούσαν ταυτόχρονα άλλοι 13 άνθρωποι, γιατί δεν έπαθαν το παραμικρό; Ο εργαζόμενος ήταν πολύ έμπειρος χειριστής, εργάζεται από το 2013 ως χειριστής σε όλα τα μηχανήματα του Λουνα Παρκ. Η εμπειρία του είναι σαφής και δεδομένη» προσθέτει ο δικηγόρος.
 
«Οι προδιαγραφές του συγκεκριμένου παιχνιδιού ήταν σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες ισχύουν μέχρι και σήμερα. Πληρούσε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, είχε και πιστοποίηση από αρμόδιο φορέα, επίσης ο αρμόδιος φορέας πιστοποίησε και την εγκατάσταση του παιχνιδιού στον χώρο αυτό του Αλμυρού. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι λειτουργούσε και άλλα 9 βράδια, γιατί δεν συνέβη κάτι ανάλογο τις προηγούμενες ημέρες; Ήταν ένα άτυχο περιστατικό, η κακιά στιγμή που λέει και ο λαός. Αυτή είναι η πραγματικότητα και η άποψη η δική μου» λέει ακόμη ο δικηγόρος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:20