search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:51
MENU CLOSE

Κοινά ναυτικά γυμνάσια Ρωσίας και Ιράν στον Ινδικό ωκεανό

02.09.2019 16:30
Μεγάλη στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου μεταξύ Κρήτης-Πελοποννήσου - Media

 

Η Ρωσία και το Ιράν προτίθενται να πραγματοποιήσουν κοινά ναυτικά γυμνάσια στον Ινδικό ωκεανό, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε στη ρωσική πρωτεύουσα με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ.

«Θα πραγματοποιήσουμε με την Ρωσία κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στον Ινδικό ωκεανό. Ίσως και άλλες χώρες να δείξουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στα γυμνάσια αυτά» δήλωσε ο Ζαρίφ, προσθέτοντας ότι τα γυμνάσια αυτά έχουν ειρηνικό χαρακτήρα και δεν στρέφονται εναντίον τρίτων χωρών.

Ο Ζαρίφ επεσήμανε παράλληλα ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ να δημιουργήσουν μια συμμαχία στον Κόλπο έχουν επιθετικό χαρακτήρα και πως οι προσεγγίσεις της Ρωσία και του Ιράν στο θέμα της ασφάλειας στην περιοχή του Κόλπου είναι σχεδόν παρόμοιες. «Διαθέτουμε ένα ανάλογο σχέδιο με το ρωσικό που εγγυάται την ασφάλεια στον Περσικό με την συμμετοχή όλων των χωρών της περιοχής. Η δική μας αντίληψη και η αντίληψη των Ρώσων εταίρων μας διαφέρει θεμελιωδώς από τα σχέδια των ΗΠΑ. Το σχέδιο μας βασίζεται στην συνεργασία και στην συνέργεια, ενώ το σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών βασίζεται στην εχθρότητα και την επιθετικότητα», δήλωσε ο Ζαρίφ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:50