search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:28
MENU CLOSE

Απέτυχε η εκτόξευση πυραύλου της Β.Κορέας

13.04.2012 06:56
Απέτυχε η εκτόξευση πυραύλου της Β.Κορέας - Media

Αποτυχημένη ήταν η απόπειρα εκτόξευσης πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, όπως επιβεβαίωσε και το βορειοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA.

Αποτυχημένη ήταν η απόπειρα εκτόξευσης πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, όπως επιβεβαίωσε και το βορειοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA.

Σύμφωνα με την Πιονγκγιανγκ επιστήμονες και τεχνικοί ερευνούν τα αίτια.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας εκτόξευσε τον δορυφόρο Kwangmyongsong-3 (που μετέφερε τον πύραυλο) στις 07:38:55 την Παρασκευή. Ο δορυφόρος γεωπαρατήρησης δεν κατάφερε να τεθεί σε τροχιά. Επιστήμονες, τεχνικοί και ειδικοί επαληθεύουν την αιτία της αποτυχίας» ανέφερε το KCNA.

Για την απόπειρα εκτόξευσης πυραύλου από τη Β.Κορέα συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Νωρίτερα οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών του G8 προειδοποίησαν το καθεστώς της Β.Κορέας να μην προχωρήσει στην εκτόξευση, επισημαίνοντας ότι μία τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε «κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» και θα ήταν η αιτία για τη λήψη «επιπρόσθετων μέτρων» σε βάρος της χώρας.

«Η Πιονγκγιάνγκ έχει μια σαφή επιλογή. Μπορεί να επιδιώξει την ειρήνη… ή να συνεχίσει να αντιμετωπίζει πιέσεις και απομόνωση» ανέφερε από την πλευρά της η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:27