search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:46
MENU CLOSE

Κρήτη: Προφυλακίστηκε ο 34χρονος που πυροβόλησε επιχειρηματία επειδή δεν τον άφησε να μπει στο κατάστημά του

03.09.2019 13:44
Κρήτη: Προφυλακίστηκε ο 34χρονος που πυροβόλησε επιχειρηματία επειδή δεν τον άφησε να μπει στο κατάστημά του - Media

 

Προφυλακίστηκε ο 34χρονος που τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Ρέθυμνο, πυροβόλησε επιχειρηματία επειδή δεν επέτρεψε την είσοδο του 34χρονου στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί στην οδό Αρκαδίου.

Η σφαίρα τραυμάτισε το θύμα, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, στην κοιλιακή χώρα, χωρίς όμως πλέον να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Το περιστατικό αθροιστικά με άλλα που απασχόλησαν τις αρχές, προβληματίζουν την τοπική κοινωνία στο Ρέθυμνο και οι πράξεις βίας που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα, δημιουργούν στους πολίτες αίσθημα ανασφάλειας, με ότι αυτό συνεπάγεται για έναν μικρό επαρχιακό τόπο, όπου όμως ένα από τα πλέον ζωντανά του κύτταρα είναι η πανεπιστημιούπολη και οι φοιτητές που έχουν αγκαλιαστεί από τους Ρεθεμνιώτες. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στο Δημαρχείο σήμερα το πρωί, με στόχο να καταγγελθεί η κατάσταση που επικρατεί και με αφορμή τις δύο δολοφονικές επιθέσεις που συνέβησαν τόσο σε κεντρικό σημείο την οδό Αρκαδίου και σε απομονωμένη περιοχή παραπλεύρως της Εθνικής οδού αλλά και να υπερασπιστούν οι συμμετέχοντες το δικαίωμα τους να κυκλοφορούν Ελεύθεροι.

Στο πλαίσιο αυτό και η ομάδα αντιφασιστών η οποία καταγγέλλει πως, ειδικά ο δράστης του περιστατικού της Αρκαδίου, ο οποίος ξημερώματα Παρασκευής 30/08 έξω από μαγαζί του Ρεθύμνου στη συγκεκριμένη οδό, πυροβόλησε έναν πολίτη, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να χειρουργηθεί στην κοιλιακή χώρα, ήταν γνωστός στις αρχές. Σύμφωνα με την αντιφασιστική ομάδα ο δράστης: «… δεν είναι άγνωστος στις αστυνομικές αρχές και στην Ρεθυμνιώτικη κοινωνία καθώς έχει πλούσια δράση και σε συμμετοχή σε βίαιες ενέργειες ως μέλος της Χ.Α. με την οποία ήταν υποψήφιος το 2015 στις βουλευτικές εκλογές. Πριν ένα μήνα μαχαίρωσε 44χρονο μετανάστη και αφέθηκε ελεύθερος. Την Πέμπτη στις 22/08/19 ο Σ.Κ. προκάλεσε φασαρία σε πελάτες του ίδιου μαγαζιού στην Αρκαδίου, στο οποίο εργαζόμενοι και πελάτες απέτρεψαν τη κλιμάκωση της συμπλοκής. Κάτι που δεν επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, παρόλο που είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως η αστυνομία. Ο Σ.Κ. πυροβόλησε τον μαγαζάτορα 2 φορές και έπειτα το όπλο έπαθε εμπλοκή και τον σταμάτησε. Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που οι δικαστικές αρχές και η αστυνομία δεν έκριναν απαραίτητη την προφυλάκιση ενός μαχαιροβγάλτη και ενός πιστολέρο. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι και σε αυτήν την περίπτωση την ευθύνη την έχουν οι δικαστικές αρχές. Δεν ανεχόμαστε τα διάφορα κυκλώματα να αφήνουν ελεύθερους, ανθρώπους επικίνδυνους για την κοινωνία μας».

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου όπου ανακριτής και εισαγγελέας ζήτησαν την προφυλάκιση του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45