search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 19:57
MENU CLOSE

Πώς είδε η Citi τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών

03.09.2019 15:04
Citigroup: Οι τιμές - στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες - Media

 

Παραμένει «ουδέτερη» η Citigroup για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, σε εκθέσεις που δημοσίευσε για τρεις από τις συστημικές τράπεζες της χώρας, μετά την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων τους για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της Αlpha Bank, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα τονίζει ότι ήταν ισχυρά και τηρεί στάση ουδέτερη/υψηλού ρίσκου, με τιμή-στόχο στο 1,9 ευρώ.  

Ο οίκος επισημαίνει ότι επικείμενες συναλλαγές μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και η νέα επιχειρησιακή στρατηγική της τράπεζας, αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα των επενδυτών. Η Citi εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα θα συνεχίζουν να βρίσκονται στα επίπεδα του α’ εξαμήνου και στη συνέχεια του έτους, το οποίο υποδηλώνει μείωση 12% για το 2019, ενώ παράλληλα, αναμένεται βελτίωση αναφορικά με τα έσοδα από προμήθειες.

Όπως αναφέρει, τα NPEs της Alpha Bank, μειώθηκαν κατά 400 εκατ. ευρώ σε επίπεδο τριμήνου, λόγω αρνητικής σύστασης νέων ανοιγμάτων. Παράλληλα, ο βασικός κεφαλαιακός δείκτης CET1 βελτιώθηκε στο 17,8% από 17%, λόγω του ράλι των ομολόγων.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα καλωσορίζει τη συνεχιζόμενη μείωση των NPEs της και την κεφαλαιακή βελτίωσή της, τηρώντας στάση ουδέτερη/υψηλού ρίσκου, με τιμή-στόχο στα 3,2 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Citi, τα εγχώρια μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα της τράπεζας μειώθηκαν κατά 700 εκατ. ευρώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο εξαιτίας της αρνητικής σύστασης νέων ΝPEs (300 εκατ.) και των διαγραφών δανείων (400 εκατ.). 

Όπως αναφέρει ο οίκος, η σύσταση NPEs της τράπεζας βελτιώθηκε στο β’ τρίμηνο λόγω της μείωσης τόσο των defaults όσο και των re-defaults. Η Πειραιώς, εκτιμάται πως βρίσκεται σε τροχιά για την επίτευξη της μείωσης των NPEs κατά 3,5 δισ. ευρώ το 2019, με πωλήσεις δανείων άνω των 3,5 δισ. ευρώ να σχεδιάζονται για το επόμενο έτος. Παράλληλα, ο κεφαλαιακός CET1 (pro-forma) βελτιώθηκε στο 14,8% από 13,7%.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα τονίζει ότι ήταν ισχυρά, τηρώντας στάση ουδέτερη/υψηλού ρίσκου, με τιμή-στόχο στα 2,8 ευρώ. 

Επισημαίνει πως τη βελτίωση στα κέρδη προ προβλέψεων και την επιτάχυνση στην οργανικής μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων αναμένεται να καλωσορίσουν οι επενδυτές.

Όπως αναφέρει ο οίκος, τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να συνεχίσουν να βρίσκονται στα επίπεδα του α’ εξαμήνου και για τη συνέχεια της χρήσης, το οποίο δείχνει αύξησή τους κατά 7% φέτος, ενώ αναμένεται σημαντική βελτίωση και στα έσοδα από προμήθειες το β’ εξάμηνο. 

Παράλληλα, ο βασικός κεφαλαιακός δείκτης CET1 μειώθηκε στο 14,8% από 15,7%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03