search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:58
MENU CLOSE

Χρηματιστήριο: Απώλειες 5,35% για τον τραπεζικό δείκτη, σε δύο συνεδριάσεις

03.09.2019 15:49
Τεστ αντοχής στις 800 μονάδες στο Χρηματιστήριο - Βαριές απώλειες για τις τράπεζες - Media

 

Δεύτερη συνεχόμενη, καθαρά, αρνητική συνεδρίαση για το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους βασικούς του δείκτες να κινούνται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και τις τράπεζες να αποτελούν και σήμερα, την “πρώτη επιλογή” για τους εν δυνάμει πωλητές.

Το τελευταίο επιβεβαιώνεται, από το γεγονός ότι το σύνολο των τραπεζικών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης κινήθηκαν μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και από την απόλυτη επικράτηση των πωλητών, όσον αφορά την τελική εικόνα (Alpha Bank -2,38%, Εθνική -3,36%, Eurobank -3,48%, Πειραιώς -2,99%).

Μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε και ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών, ολοκληρώνοντας την συνεδρίαση με απώλειες 2,96%, ενώ στην διήμερη πτώση, οι απώλειες φθάνουν στο 5,35% και με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι ελλείψει εσωτερικών ειδήσεων, η τάση στο Χ.Α. θα συνεχίσει να εξαρτάται από την εικόνα των διεθνών αγορών.

Μένοντας στον τραπεζικό κλάδο, τα πρώτα σχόλια για τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών καταθέτει η Citi ενώ προχωρά και σε προβλέψεις για το υπόλοιπο της φετινής χρήσης, σε εκθέσεις της στις οποίες πάντως παραμένει “neutral” για τον κλάδο.

Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της Alpha Bank η Citi, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση “neutral/high risk” και τιμή-στόχο στο 1,9 ευρώ.  Ο οίκος επισημαίνει ότι οι επενδυτές αναμένεται να επικεντρωθούν στις επικείμενες συναλλαγές NPEs και τη νέα επιχειρησιακή στρατηγική της τράπεζας.

“Καλωσορίζουμε τη συνεχιζόμενη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) και την κεφαλαιακή βελτίωση της Τράπεζας Πειραιώς”, σημειώνει η Citi στο σχόλιό της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας, ενώ διατηρεί σύσταση “neutral/high risk” και τιμή-στόχο στα 3,2 ευρώ.

Ισχυρά χαρακτηρίζει ο οίκος και τα αποτελέσματα εξαμήνου της Εθνικής Τράπεζας, σημειώνοντας ότι οι επενδυτές αναμένεται να καλωσορίσουν τη βελτίωση στα κέρδη προ προβλέψεων και την επιτάχυνση στη μείωση των NPEs, ενώ αναμένεται και σημαντική βελτίωση στα έσοδα από προμήθειες το δεύτερο εξάμηνο.  Ο οίκος διατηρεί σύσταση “neutral/high risk” για την τράπεζα και τιμή-στόχο στα 2,8 ευρώ.

Ερχόμενοι στο ταμπλό των μη τραπεζικών blue chips, με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι Viohalco (+3,85%), 3E (+2,09%), TITC (+0,54%), Fourlis (+0,74%), Ελλάκτωρ (+0,46%), Μυτιληναίος (+0,15%) και αμετάβλητη η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή.

Από τις μετοχές που πιέστηκαν προς χαμηλότερα επίπεδα, οι μεγαλύτερες απώλειες για ΑΔΜΗΕ (-2,53%), ΔΕΗ (-1,49%), ΟΠΑΠ (-2,19%), Cenergy Holdings (-1%), Aegean Airlines(-1,67%), ΟΛΠ (-1,90%) και ΟΤΕ (-1,08%).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, κόντρα στο επιφυλακτικό κλίμα, κινήθηκαν, μεταξύ άλλων και οι Χαϊδεμένος (+15%), Βιοτέρ (+6,90%), Pasal (+12,50%), Attica Bank (+6,64%), Ιντρακάτ (+6,19%), Κορδέλλου (+3,64%), Mevaco (+5,13%) και Ευρωπαϊκή Πίστη (+2,95%).

Ο γενικός δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο υποχωρώντας μέχρι τις 850,93 μονάδες (-1,11%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 853,89 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 0,77%.

Ο τζίρος στα 45,5 εκατ., από τα οποία τα 6,2 εκατ. αφορούσαν “πακέτα”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:58