search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:38
MENU CLOSE

Έσπασε το πόδι της ενώ έτρεχε σε φιλανθρωπικό μαραθώνιο και πέθανε (Photos)

03.09.2019 18:01
Έσπασε το πόδι της ενώ έτρεχε σε φιλανθρωπικό μαραθώνιο και πέθανε (Photos) - Media

 

Τραγικό θάνατο βρήκε μια γυναίκα που έσπασε το πόδι της κατά τη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού μαραθωνίου, αφού ο τραυματισμός είχε λάβει τη λάθος διάγνωση ότι ήταν διάστρεμμα.

Η Sarah-Jayne Roche αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα στο Κάρντιφ στο στάδιο των 10 χλμ. εξαιτίας του φρικτού πόνου στο πόδι της.

Το ιατρικό προσωπικό της εκδήλωσης, διέγνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι ήταν διάστρεμμα.

Η μαμά είχε λάβει μέρος στον μαραθώνιο σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτον για την αντιμετώπιση του Πάρκινσον στη Βρετανία αφού ο πατέρας της είχε διαγνωστεί ότι έπασχε από τη νόσο.

Κατά την πρώτη επίσκεψή της στο Royal Glamorgan Hospital, ώρες μετά τον αγώνα, της είπαν να εφαρμόσει πάγο και να πάρει ιβουπροφαίνη και παρακεταμόλη.

Την επόμενη ημέρα, η 39χρονη επέστρεψε στο νοσοκομείο και συνταγογραφήθηκε παυσίπονα, ενώ της συνέστησαν να βάλει ένα μπουκάλι ζεστού νερού στο πόδι της.

Στη συνέχεια, παραπέμφθηκε σε φυσικοθεραπευτή, αλλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση στις 16 Οκτωβρίου. Τότε, οι γιατροί της έβγαλαν ακτινογραφίες οι οποίες έδειξαν ότι η άτυχη 39χρονη είχε υποστεί κάταγμα του μηριαίου οστού.

Ωστόσο, είχε ήδη προκληθεί θρόμβωση φλέβας και το πόδι της ήταν διπλάσιο από το φυσιολογικό του μέγεθος.

Πέρασε τρεις μέρες στο νοσοκομείο πριν πεθάνει στις 19 Οκτωβρίου από πιθανή καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

Μια ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η Sarah-Jayne είχε θρόμβο αίματος στη δεξιά στεφανιαία αρτηρία, έναν θρόμβο στον αριστερό μηρό και στη μηριαία φλέβα.

Η αιτία θανάτου της ήταν η πνευμονική εμβολή με βαθιά φλεβική θρόμβωση και κάταγμα στο μηριαίο οστό.

Σημειώνεται ότι η ακινησία της 39χρονης εξαιτίας του τραυματισμού ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη “αρκετά μεγάλων” θρόμβων στο αίμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:37