28/02/2020 21:23:29

Ο πρίγκιπας Χάρι απαντά στους επικριτές του: Γι’ αυτό ταξιδεύω με ιδιωτικά τζετ (Photo)

Ο πρίγκιπας Χάρι απαντά στους επικριτές του: Γι’ αυτό ταξιδεύω με ιδιωτικά τζετ (Photo) - Media

 

Υπέρμαχος του περιβάλλοντος εξακολουθεί να δηλώνει ο πρίγκιπας Χάρι παρά τις σφοδρές αντιδράσεις και κριτικές που έχει δεχτεί για τον πολυτελή τρόπο ζωής του.

Ο δούκας του Σάσεξ που τον τελευταίο καιρό έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις επειδή χρησιμοποιεί ιδιωτικά τζετ στα ταξίδια του, ανακοίνωσε την Τρίτη μια νέα τουριστική πρωτοβουλία για αλλαγές στα διεθνή ταξίδια, ώστε να γίνονται περισσότερο αειφόρα.

Απαντώντας για πρώτη φορά στους επικριτές του, ο πρίγκιπας Χάρι είπε: «Το 99% των περιπτώσεων ταξιδεύω με εμπορικές πτήσεις σε όλο τον κόσμο. Καμιά φορά, όμως, δεν μπορώ να το αποφύγω για να είμαι σίγουρος ότι η οικογένειά μου θα είναι ασφαλής. Είναι τόσο απλό. Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία. Αν χρειαστεί να πετάξω με ιδιωτικό αεροσκάφος, θα σιγουρευτώ την επόμενη φορά να μην επιβαρύνω το περιβάλλον ξανά».

Μεταξύ άλλων είπε ότι κανείς δεν είναι τέλειος και ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε πολλά παραπάνω για το περιβάλλον. Μάλιστα, ο ίδιος είχε δηλώσει πρόσφατα, πως σκοπεύει να κάνει με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, ότι θέλουν να κάνουν μέχρι δύο παιδιά για να... βοηθήσουν τον πλανήτη.

Το σχήμα «Travalyst» που σχεδιάζεται με σκοπό να συμβάλει στην περιβαλλοντική προστασία και να διευρύνει την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων, θέλει να βοηθήσει ώστε η ταξιδιωτική βιομηχανία να γίνει μια δύναμη του καλού, ανακοίνωσαν χαρακτηριστικά τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Το ταξίδι έχει την απαράμιλλη δύναμη να κάνει τους ανθρώπους ανοιχτούς σε διαφορετικές κουλτούρες, νέες εμπειρίες και τους κάνει να εκτιμούν βαθιά αυτά που ο κόσμος μας έχει να προσφέρει», δήλωσε ο Χάρι, προσθέτοντας: «Καθώς ο τουρισμός αυξάνεται αναπόφευκτα, έχει εξαιρετική σημασία να επιταχύνουμε την υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών παγκοσμίως, όπως και να εξισορροπήσουμε αυτή την ανάπτυξη με τις ανάγκες του περιβάλλοντος και του τοπικού πληθυσμού».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.