search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:19
MENU CLOSE

Έκλεψαν τέσσερις τόνους σύκων – Τους συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ

04.09.2019 14:21
Έκλεψαν τέσσερις τόνους σύκων - Τους συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ  - Media

 

Έξι κλοπές σύκων, τον περασμένο μήνα, από αγροκτήματα σε διάφορες περιοχές της Ιστιαίας Εύβοιας, εξιχνιάστηκαν από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Από την έρευνα, προέκυψε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η εμπλοκή τριών ατόμων, και συγκεκριμένα 30χρονου Έλληνα, 39χρονης αλλοδαπής και 29χρονου αλλοδαπού, οι οποίοι από 16 έως 26 Αυγούστου, περίοδο συγκομιδής σύκων, αφαίρεσαν συνολικά τρεις τόνους και 950 κιλά σύκα, αξίας 13.700 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς της Γ΄ Ο.Π.Κ.Ε. τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση εγκαταλελειμμένη κατοικία στην Ιστιαία, την οποία οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης-αποθήκευσης των σύκων που έκλεβαν. Εκεί εντοπίστηκαν ο 30χρονος και η 39χρονη, τη στιγμή που επιχειρούσαν να μεταφέρουν τις ποσότητες των σύκων προς πώληση.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τόσο από την εγκαταλελειμμένη κατοικία, όσο και στο σπίτι του 30χρονου, στην περιοχή της Ιστιαίας, όπου εντοπίστηκε και ο 29χρονος, 51 πλαστικά δοχεία (κλούβες) που περιείχαν αποξηραμένα σύκα, συνολικού βάρους ενός τόνου και 250 κιλών, αξίας 4.500 ευρώ, καθώς και 22 τελάρα αποξήρανσης και 52 πλαστικά δίχτυα.

Ο 30χρονος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις διωκτικές Αρχές, για παρόμοια κι άλλα αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή των τριών αυτών ατόμων και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:18