search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:52
MENU CLOSE

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Συρία

14.04.2012 07:27
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Συρία - Media

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν επί μια ώρα δύο συνοικίες στο κέντρο της πόλης Χομς, το πρωί του Μ. Σαββάτου, τρίτη ημέρα από την εφαρμογή της εκεχειρίας, ανακοίνωσε συριακή μη κυβερνητική οργάνωση και ακτιβιστής, κάτοικος της πόλης.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν επί μια ώρα δύο συνοικίες στο κέντρο της πόλης Χομς, το πρωί του Μ. Σαββάτου, τρίτη ημέρα από την εφαρμογή της εκεχειρίας, ανακοίνωσε συριακή μη κυβερνητική οργάνωση και ακτιβιστής, κάτοικος της πόλης.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό των συνοικιών Τζουράτ αλ Σαγιάχ και αλ Καραμπίς, διευκρινίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Βομβαρδίστηκε τμήμα της παλιάς πόλης, χθες το βράδυ και σήμερα μέσα σε μια ώρα άκουσα οκτώ εκρήξεις», δήλωσε ο Καρμ Αμπου Ραμπέα.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, παρά την εκεχειρία, 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν κυρίως άμαχοι.

Τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ψηφίζουν σήμερα το σχέδιο απόφασης που θα επιτρέψει την αποστολή παρατηρητών στη Συρία για την επιτήρηση της εφαρμογής της εκεχειρίας, ανακοίνωσε η αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη, Σούζαν Ράις.

«Θα συναντηθούμε στις 11:00 (18:00 ώρα Ελλάδας) με σκοπό να ψηφίσουμε επί του κειμένου», δήλωσε στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν «σε μια άλλη εκδοχή» του σχεδίου απόφασης που παρουσίασαν οι Δυτικοί.

Η κ. Ράις αρνήθηκε να μιλήσει για το πιθανό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. «Δεν είναι σώφρον να κάνουμε προβλέψεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ρώσος ομόλογός της Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα εξακολουθεί να μην είναι «απόλυτα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα» των διαπραγματεύσεων τις οποίες χαρακτήρισε δύσκολες και πρόσθεσε πως περιμένει να δει το νέο κείμενο των Δυτικών.

«Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, είναι πολύ δύσκολο, αλλά σε κάθε περίπτωση αύριο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία», τόνισε χθες Μ. Παρασκευή ο γάλλος πρεσβευτής Ζεράρ Αρό. «Έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά υπάρχει αβεβαιότητα», επισήμανε διπλωματική πηγή.

«Οι Ρώσοι είναι πολύ σχολαστικοί στις λεπτομέρειες και η ψήφος τους δεν είναι σίγουρη», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με διπλωμάτες, οι χθεσινές διαπραγματεύσεις εξελίχθηκαν σε ένα αγώνα επικράτησης ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση.

Σκοπός της ψηφοφορίας είναι να δοθεί το πράσινο φως στην αποστολή αρχικά 30 παρατηρητών, την οποία θα ακολουθήσει, σε αρκετές εβδομάδες αποστολή 250.

Οι Δυτικοί (Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία και Γερμανία) θέλουν η νέα αυτή αποστολή να έχει τα απαραίτητα μέσα για να εκτελέσει το έργο της και ζητούν εγγυήσεις για την ασφάλεια της από την συριακή κυβέρνηση.

Η Ρωσία επιμένει σε ένα σύντομο κείμενο που δεν θα διατυπώνει πολλές απαιτήσεις από τη σύμμαχό της Συρία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35