search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:13
MENU CLOSE

Ράλι 4% για το πετρέλαιο

04.09.2019 16:58
Πετρέλαιο: Συμφωνία Ρωσίας - Σαουδικής Αραβίας για παράταση της περιόδου μείωσης της παραγωγής - Media

 

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 4% την Τετάρτη, λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά νέα σχετικά με τον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας, μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες απωλειών, λόγω φόβων για εξασθένηση της παγκόσμιας οικονομίας.

Το πετρέλαιο Brent ενισχύεται κατά 4%, στα 60,59 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό WTI, κερδίζει 4,15%, φτάνοντας τα 56,18 δολάρια το βαρέλι.

Οι παγκόσμιες αγορές ανέκαμψαν μετά από μια έρευνα που έδειξε ότι η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε τρεις μήνες, τον Αύγουστο, καθώς αυξήθηκαν οι νέες παραγγελίες, προκαλώντας τη μεγαλύτερη αύξηση των μισθώσεων σε περισσότερο από ένα χρόνο.

Σημειώνεται ότι η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου παγκοσμίως και ο μεγαλύτερος εισαγωγέας.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, προειδοποίησε ότι θα γίνει πιο “σκληρός” με το Πεκίνο, αυξάνοντας τους φόβους της αγοράς ότι οι εμπορικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσαν να προκαλέσουν ύφεση στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι η κατασκευαστική δραστηριότητα μειώθηκε τον Αύγουστο για πρώτη φορά σε τρία χρόνια, ενώ η δραστηριότητα της ευρωζώνης μειώθηκε για έβδομο μήνα.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν  ότι τα συνολικά βασικά στοιχεία της αγοράς πετρελαίου παραμένουν απογοητευτικά. Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αναμένεται να μειωθούν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters την Τρίτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:12