search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:41
MENU CLOSE

To Σαν Φρανσίσκο κατέταξε την NRA στις «εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις»

04.09.2019 18:15
«Βόμβα μεγατόνων» στις ΗΠΑ: Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης θέλει να διαλύσει το λόμπι των όπλων - Media

 

Καθώς οι επιθέσεις ενόπλων κατά ανύποπτων πολιτών στις ΗΠΑ αυξάνονται καθημερινά και ταυτόχρονα αυξάνονται και τα θύματα της εν πολλοίς ανεξέλεγκτης οπλοκατοχής, η διοίκηση της πόλης του Σαν Φρανσίσκο αποφάσισε να πάρει τα πράγματα στα χέρια της και προχώρησε σε μια ριζοσπαστική απόφαση: ενέταξε την National Rifle Association, τον οργανισμό που κάνει λόμπινγκ υπέρ της οπλοκατοχής στις «εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις».

Με ψήφισμα-κόλαφο στην NRA και εμμέσως και στην κυβέρνηση Τραμπ που την υποστηρίζει, οι αξιωματούχοι του Σαν Φρανσίσκο αναφέρουν ότι η οργάνωση «χρησιμοποιεί το σημαντικό πλούτο της για να προάγει την οπλοκατοχή και να σπρώξει τους κατόχους όπλων στη βία», προσθέτοντας ότι η πόλη θα επανεξετάσει τις σχέσεις της με όλους τους επιχειρηματίες και εργολάβους που σχετίζονται με την NRA.

Η απόφαση αποδίδει στην NRA όλα τα χαρακτηριστικά των τρομοκρατικών οργανώσεων και την κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από τις πρόσφατες μαζικές τραγωδίες, αλλά και ότι παρεμποδίζει έρευνες που καταδεικνύουν τη συσχέτιση της αύξησης της οπλοκατοχής με την αύξηση των περιστατικών ένοπλης βίας στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, το Σαν Φρανσίσκο παρακινεί και άλλες πόλεις να υιοθετήσουν αντίστοιχα ψηφίσματα, ενώ η NRA χαρακτήρισε την απόφαση ως «απόπειρα δημοσιότητας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:29