search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:47
MENU CLOSE

Fed: Συνεχίζεται η ανάπτυξη με μέτριο ρυθμό, παρά την εμπορική αβεβαιότητα

04.09.2019 18:27
Νέα στήριξη Fed με 2,3 τρισ. δολάρια για την οικονομία - Media

 

Η οικονομική δραστηριότητα στον κρίσιμο τομέα των μη χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ήταν είτε σταθερή είτε βελτιώθηκε στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με την έκθεση της Μπεζ Βίβλου (Beige Book), που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Συνολικά η αμερικανική οικονομία κινήθηκε με τον ίδιο “μέτριο ρυθμό” που παρατηρήθηκε σε προηγούμενες εκθέσεις φέτος, σύμφωνα με την έρευνα.

Ενώ ανησυχούσαν για τους δασμούς και υπήρχε συνεχής αβεβαιότητα σχετικά με την εμπορική διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων “παραμένουν αισιόδοξες για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές”, σύμφωνα με τη Fed. Η μεταποίηση και η γεωργία ήταν τα δύο αδύναμα στοιχεία στα τέλη του καλοκαιριού.

Τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες ήταν «μικτές», με τις πωλήσεις αυτοκινήτων να συνεχίζονται με μέτριο ρυθμό και «σταθερή» τουριστική δραστηριότητα. Η απασχόληση αυξήθηκε με μέτριο ρυθμό και μέτρια αύξηση των μισθών. Οι αυξήσεις των τιμών ήταν μέτριες. Σύμφωνα με τις επιχειρήσεις, ο αντίκτυπος των πρόσφατων δασμών στα κινεζικά προϊόντα δεν θα γινόταν αισθητός για μερικούς μήνες στις τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές.

Οι οικονομολόγοι γενικά δεν πιστεύουν, σύμφωνα με το marketwatch, ότι η αδύναμη μεταποίηση και η γεωργία θα είναι αρκετές για να ωθήσουν την οικονομία σε ύφεση. Η σημερινή έκθεση «ταιριάζει» με τον ίδιο ρυθμό αύξησης 2% που παρατηρήθηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Οι αξιωματούχοι της Fed διχάζονται για το πώς θα ανταποκριθούν στους φόβους για μια πιο απότομη κάμψη, με ορισμένους να εκτιμούν ότι δεν πρέπει να μειωθούν τα επιτόκια, ενώ άλλοι πιέζουν για επιθετική χαλάρωση στην επόμενη συνεδρίαση της Fed στις 17-18 Σεπτεμβρίου. 

Οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν ότι η ασφαλέστερη πορεία για τη Fed είναι η απόφαση για μείωση των επιτοκίων κατά ένα 0,25% κατά την επόμενη συνεδρίασή της σε δύο εβδομάδες, ακολουθώντας την πρώτη μείωση του Ιουλίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03