search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:42
MENU CLOSE

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη – Καταγγελίες για εμπρησμό (Photos)

05.09.2019 05:14

 

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε περί τις 2:30 στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης Αττικής και αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια.

Η φωτιά έχει αλλάξει κατεύθυνση και πλέον βρίσκεται σε δασική έκταση, ενώ δεν απομακρύνθηκαν τελικά κάτοικοι από τα σπίτια τους, αφού πλέον, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν θεωρείται πως διατρέχουν κίνδυνο.

Στο σημείο επιχειρούν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 4 πεζοπόρες ομάδες, υδροφόρες της περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, οχήματα εθελοντών πυροσβεστών και η Ελληνική Αστυνομία. Αναμένεται να συνδράμουν επίσης εναέρια μέσα: ειδικότερα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα σε συντονιστικό ρόλο.

Γ. Πατούλης: “Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό”

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων», τόνισε, πριν από λίγο στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Μάκρη όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά, χωρίς, ευτυχώς, να κινδυνεύουν αυτή την ώρα κατοικίες.

«Δεν είναι τυχαίες αυτές οι φωτιές», πρόσθεσε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Πατούλης, σημειώνοντας ότι «το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής πρέπει να διερευνήσει το τι έχει συμβεί».

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε ακριβώς στις 2.17 τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης Αττικής και αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια. Στη συνέχεια, η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση και πλέον βρίσκεται σε δασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 4 πεζοπόρες ομάδες, υδροφόρες της περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, οχήματα εθελοντών πυροσβεστών και η Ελληνική Αστυνομία. Αναμένεται να συνδράμουν επίσης εναέρια μέσα και ειδικότερα 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα σε συντονιστικό ρόλο.

Χαρδαλιάς: Σε ύφεση η φωτιά

Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.17 τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, σύμφωνα με όσα δήλωσε, πριν από λίγο, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Αυτή την στιγμή υπάρχουν γύρω στα εννέα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις, ενώ συνδράμουν υδροφόρες. Να τονίσουμε ότι είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή μέσα σε εννέα ημέρες. Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προλάβουμε πριν να δυναμώσουν οι άνεμοι» κατέληξε ο γγ Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη πυρκαγιά αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια. Στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση προς δασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά αυτή την ώρα 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 4 πεζοπόρες ομάδες, εννέα εναέρια μέσα, υδροφόρες της περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, οχήματα εθελοντών πυροσβεστών και η Ελληνική Αστυνομία.

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Υπάρχει τεράστια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων»

«Υπάρχει τεράστια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε χειρότερα», τόνισε, πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα η μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, προσέθεσε.

Σημειώνεται, ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.17 στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, είναι πλέον σε ύφεση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά παραμένει επικίνδυνη. Η φωτιά αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια, αλλά στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση προς δασική έκταση.

Παράλληλα, ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 138 πυροσβέστες με 44 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες και η Ελληνική Αστυνομία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:42