search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:52
MENU CLOSE

Οι τρεις προτεραιότητες στο νομοσχέδιο για το Μάτι

05.09.2019 10:29
Οι τρεις προτεραιότητες στο νομοσχέδιο για το Μάτι - Media

«Δεν νομοθετήσαμε εν κενώ, αλλά για λόγους ουσιαστικούς για να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα προβλήματα» σημείωσε ο υπουργός Ενέργεια Κ. Χατζηδάκης.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της Κύρωσης της ΠΝΠ για το Μάτι ο Κ. Χατζηδάκης υπερασπίστηκε τον επείγοντα χαρακτήρα των ρυθμίσεων. Ο υπουργός επεσήμανε πως από τα 38 εκατομμύρια του ειδικού λογαριασμού, τα 31 δεν αξιοποιήθηκαν. Ταυτόχρονα από τις 475 κατεδαφίσεις μόνο 61 προχώρησαν. Σημείωσε δε πως από τις 2.430 αιτήσεις-εντολές αποκατάστασης έγιναν μόνο 440 και από 885 περιπτώσεις επισκευών προχώρησαν άδειες για 342.

Συνέχισε επισημαίνοντας «με την ΠΝΠ επιδιώξαμε τρία πράγματα: την υλοποίηση άμεσων δράσεων για πρόληψη κινδύνων (αμίαντος, απορρίμματα κ.ά.), τον ειδικό σχεδιασμό με ΤΕΕ και την ανάπλαση της περιοχής».

Παράλληλα προβλέπονται επιπλέον μέτρα. Μεταξύ αυτών η παράταση ενός έτους για τις προθεσμίες της ΠΝΠ του Ιουλίου 2018 για αίτηση παροχής στεγαστικής συνδρομή και κατασχέσεις, πλειστηριασμούς. Προβλέπεται να καταρτιστεί μητρώο εγκαυματιών θυμάτων πυρκαγιών για κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ φαρμακευτικών αναγκών και κατ οίκον νοσηλεία. Και για 4.334 κατοίκους προβλέπεται απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και θα νομοθετηθούν σύντομα οι διατάξεις (αναμένεται να είναι πενταετής).

Τέλος επεσήμανε πως η διαδικασία που ακολουθείται στις συμβάσεις προβλέπεται στο θεσμικό πλαίσιο «άρα συζητάμε το αυτονόητο». Για να προσθέσει πως προβλέπεται σύναψη όλων των συμβάσεων έως 30 Οκτωβρίου 2019.

Από την πλευρά του, αναφερόμενος στο θέμα του ειδικού λογαριασμού από το ΣΥΡΙΖΑ ο Χ. Σπίρτζης είπε ότι όλες οι δαπάνες είναι στο διαδίκτυο, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήθελε να συμβεί ό,τι έγινε με τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:52