search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:36
MENU CLOSE

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση κάνει διαπραγμάτευση της φυγομαχίας

05.09.2019 13:46
Χαρίτσης: Η κυβέρνηση κάνει διαπραγμάτευση της φυγομαχίας - Media
 
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο υποδέχθηκε τις δηλώσεις Λαγκάρντ εξαπολύει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει άμεση μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5% χωρίς προαπαιτούμενα και νέα μέτρα.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «η ΝΔ πανηγυρίζει για τις δηλώσεις της κας Λαγκάρντ για μικρότερα πλεονάσματα. Ξεχνά ότι αυτή είναι η διαχρονική θέση του ΔΝΤ, θέση που το Ταμείο συνδύαζε πάντοτε με σκληρά μέτρα λιτότητας, όπως οι περικοπές συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου -μέτρα που ακύρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί μια αόριστη μελλοντική συζήτηση για μείωση των πλεονασμάτων από το 2021 για να κρύψει τα μνημονιακά μέτρα που θέλει να εφαρμόσει ως προαπαιτούμενα. Αλλά η χώρα έχει βγει πλέον από τα μνημόνια και η ελληνική οικονομία δεν έχει κανένα προαπαιτούμενο.
 
Αντί λοιπόν να παραπέμπει στις καλένδες μια υποθετική μείωση, ας απαντήσει ξεκάθαρα: Γιατί απέρριψε, χωρίς καμία διαπραγμάτευση, την άμεση μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5% χωρίς προαπαιτούμενα; Αν έχει ξεχάσει πώς μπορεί να γίνει αυτό, ας ανατρέξει στα μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στον καταπιστευτικό λογαριασμό.
 
Αντί για διπλωματία της αξιοπιστίας, όπως ισχυρίζεται, αυτό που κάνει στην πραγματικότητα η Κυβέρνηση είναι διπλωματία της φυγομαχίας».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24