search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:25
MENU CLOSE

Σφοδρές επιθέσεις Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

15.04.2012 17:08
Σφοδρές επιθέσεις Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν - Media

Σφοδρές επιθέσεις από ταλιμπάν δέχτηκαν οι αποστολές του ΝΑΤΟ και οι πρεσβείες των άλλων δυτικών χωρών στο Αφγανιστάν, και ειδικότερα στα περίχωρα της πρωτεύουσας, Καμπούλ.

Σφοδρές επιθέσεις από ταλιμπάν δέχτηκαν οι αποστολές του ΝΑΤΟ και οι πρεσβείες των άλλων δυτικών χωρών στο Αφγανιστάν, και ειδικότερα στα περίχωρα της πρωτεύουσας, Καμπούλ.

Ειδικότερα, στόχος των ταλιμπάν αποτέλεσε μία Νατοϊκή βάση στα περίχωρα της αφγανικής πρωτεύουσας, όπου Έλληνες και Τούρκοι στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά, αλλά και το κοινοβούλιο, όπου αρκετοί Αφγανοί βουλευτές αντιστάθηκαν στις επιθέσεις.

Οι αντάρτες επιτέθηκαν με αυτόματα και αντιαρματικά όπλα, εκρηκτικά και ρουκέτες. Οι Ελληνικές και Συμμαχικές Δυνάμεις εξουδετέρωσαν την επίθεση, χωρίς να υπάρξει κανένας απολύτως τραυματισμός, ενώ τα δύο Νατοϊκά ελικόπτερα που εκλήθηκαν στην περιοχή δεν χρειάσθηκε να παρέμβουν.

Την Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν αποτελούν 98 άτομα και όλοι υπηρετούν στη Καμπούλ.

Σε μία επίθεση σκοτώθηκε ένας ταλιμπάν και τραυματίστηκαν αρκετοί πολίτες, ενώ, όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, το προσωπικό των διπλωματικών αποστολών δεν  βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν «το δίκτυο Χακάνι φαίνεται να ευθύνεται για τις συντονισμένες επιθέσεις που σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας» , ενώ την ίδια στιγμή σε ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ υποστήριξε πως «η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένων επιθέσεων κατά κυβερνητικών κτηρίων και στρατοπέδων στην περιοχή της Καμπούλ και άλλων περιοχών του Αφγανιστάν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21