search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:38
MENU CLOSE

Mi-35P: Το ρωσικό ιπτάμενο «κτήνος του πολέμου» αναβαθμίζεται (Photo)

05.09.2019 16:50
Mi-35P: Το ρωσικό ιπτάμενο «κτήνος του πολέμου» αναβαθμίζεται (Photo) - Media

To «μυθικό» ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο Mi-24 που έγινε γνωστό στη Δύση μέσα από τις ταινίες «Ράμπο», έγινε 40 χρονών και το μοντέλο Mi-35M είναι ο διάδοχος του. Το πολλαπλού ρόλου στρατιωτικό μεταφορικό ελικόπτερο Mi-24 ήταν το πρώτο που προοριζόταν για επιθετικές επιχειρήσεις.

Ο σχεδιασμός του αποδείχτηκε τόσο επιτυχημένος που οι διάφορες εκδόσεις του ελικοπτέρου χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα. Αυτή τη στιγμή περίπου 1500 ελικόπτερα του συγκεκριμένου τύπου χρησιμοποιούνται από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία 40 χρόνια έχουν κατασκευαστεί περίπου 3500 ελικόπτερα.

H ρωσική εταιρεία Russian Helicopters διενεργεί δοκιμές επι του αναβαθμισμένου μεταφορικού-επιθετικού ελικοπτέρου Mi-35P. To ελικόπτερο Mi-35M δηλαδή, δέχθηκε νέο σκοπευτικό, σύγχρονο σύμπλεγμα χειριστηρίων και τη δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης στόχων. Οι δοκιμές είναι υπό εξέλιξη στην εταιρεία Ροστβερτολ και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε η επιχείρηση.

“Το αναβαθμισμένο Mi-35P είναι ένα νέο στάδιο της εξέλιξης του Mi-24 το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα ελικόπτερα στον κόσμο. Είναι ένα εξαγωγικό μοντέλο σχεδιασμένο για τις χώρες που χρησιμοποιούν τις παλιότερες διαμορφώσεις του ελικοπτέρου. Αυτές είναι κυρίως οι συνεργάτες μας στην Ασία και την Αφρική. Η Ροστβερτολ προετοιμάζει την μαζική παραγωγή του ελικοπτέρου για εξαγωγές”, δήλωσε.

“Το εργοστάσιο ελικοπτέρων Mil προετοίμασε τον τεχνικό φάκελο για την αναβάθμιση του ελικοπτέρου στις πλέον πρόσφατες απαιτήσεις για ένα επιθετικό ελικόπτερο. Ήδη, είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το Mi-35P στους δυνητικούς πελάτες μας και η αντίδραση τους μας διαβεβαίωσε ότι το ελικόπτερο θα έχει ζήτηση”, δήλωσε ο Αντρέι Μπογκίνσκι, διευθύνων σύμβουλος της Russian Helicopters.

Το αναβαθμισμένο Mi-35P διαθέτει νέα σκοπευτικά με ανιχνευτή (seeker) θερμότητας μεγάλου μήκους κύματος τρίτης γενιάς, έγχρωμη τηλεόραση υψηλής ανάλυσης και αποστασιόμετρο λέιζερ. Διαθέτει νέο ψηφιακό σύμπλεγμα χειριστηρίων με βελτιωμένο ελέγχο και σταθερότητα και απλοποιημένες λειτουργίες για τους χειριστές με την αυτοματοποίηση του χειρισμού του ελικοπτέρου.

Το τροποποιημένο σκοπευτικό ενίσχυσε τις βολές ακριβείας. Νέα χειριστήρια είναι ενσωματωμένα μέσα στον εξοπλισμό των πιλοτηρίων του πιλότου και χειριστή οπλισμού με σύγχρονες συσκευές πλοήγησης και ενδείκτες.

Το Mi-35P διαθέτει ανώτερα πτητικά χαρακτηριστικά και μπορεί να πετάξει σε μεγάλες θερμοκρασίες και υψηλά βουνά. Η σχεδίαση του εξασφαλίζει χαμηλή ακουστική υπογραφή, υψηλή ικανότητα επιβίωσης και μειωμένο φόρτο συντήρησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:38