search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:04
MENU CLOSE

Τι αποφασίστηκε στη διυπουργική σύσκεψη για το προσφυγικό

05.09.2019 16:58
Τι αποφασίστηκε στη διυπουργική σύσκεψη για το προσφυγικό - Media

 

Διυπουργική συντονιστική σύσκεψη με θέμα το προσφυγικό/μεταναστευτικό, πραγματοποιήθηκε υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, κ. Άκη Σκέρτσου.

Στη σύσκεψη, σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, κ. Αθανάσιος Κοντογεώργης και εκπρόσωποι των Υπουργείων Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας, Υγείας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατόπιν οδηγιών του κ. Πρωθυπουργού, στο ΚΥΣΕΑ της περασμένης εβδομάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, εδώ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συντονιστική διυπουργική συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της πρόκλησης του μεταναστευτικού ζητήματος, που αντιμετωπίζει η χώρα.

Δεν είναι συνάντηση μίας φοράς. Εγκαινιάστηκε μια συνεχής διαδικασία διαρκούς συντονισμού. Γι’ αυτό κι αποφασίστηκε να οριστούν πρόσωπα-σύνδεσμοι, που θα είναι σε καθημερινή επαφή, προκειμένου να διαχειρίζονται όλες τις περιπτώσεις που θα απαιτείται κυβερνητική παρέμβαση.

Επιβεβαιώθηκε ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του θέματος και προχωράμε στη διαμόρφωση ενός κεντρικού σχεδίου “ masterplan”, που θα καλύπτει όλα τα ζητήματα, με συγκεκριμένες πολιτικές και συγκεκριμένα μέτρα.

Τέλος, διαπιστώθηκε από όλα τα συναρμόδια υπουργεία η χαοτική κατάσταση που παρέλαβαν στο θέμα αυτό. Αυτήν τη χαοτική κατάσταση, την οποία διαμόρφωσε και μας κληροδότησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή κυβέρνηση θα την αλλάξει.

Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί. Και στην εξωτερική του διάσταση και στην εσωτερική του, με πολλή δουλειά και με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών, την ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βεβαίως την προάσπιση του πολύτιμου αγαθού της ασφάλειας, του αισθήματος ασφάλειας των Ελλήνων και της ασφάλειας της χώρας.

Ο συνδυασμός όλων αυτών είναι η πυξίδα της πολιτικής μας, με συγκεκριμένα μέτρα, με συγκεκριμένες αποφάσεις».

Πηγή: ΣΚΑΙ

http://www.skai.gr/news/politics/article/412975/ti-apofasistike-sti-diupourgiki-suskepsi-gia-to-prosfugiko/#ixzz5yfcPgDn2

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:03