search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:33
MENU CLOSE

Κατέθετε για τέσσερις ώρες ο Καμμένος κατά του Κοτζιά

06.09.2019 13:14
Κατέθετε για τέσσερις ώρες ο Καμμένος κατά του Κοτζιά  - Media

 

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης και συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκε μέσα στο εισαγγελικό γραφείο, όπου -όπως ισχυρίστηκε- προσκόμισε και έγγραφα σχετικά με τα όσα υποστηρίζει. Κατά την έξοδό του, ο Παν. Καμμένος είπε:

«Ξεκίνησε η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση του διαγωνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών για τις βίζες. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ανέλαβε η Εισαγγελία τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχοντας εμπειρία στα θέματα της διαφθοράς και τα μέσα προκειμένου να ανοίξουν όλες εκείνες οι πτυχές της υπόθεσης που πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και ποινικά και πολιτικά και εθνικά».

«Δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω, η κατάθεση ήταν απλώς η αρχή. Αρκετά από τα στοιχεία τα οποία είχαν δοθεί και στη Βουλή δόθηκαν και εδώ. Υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία τα οποία θα διερευνήσει η Εισαγγελία Διαφθοράς και θα συνδράμουμε με όση δύναμη έχουμε και ό,τι στοιχεία υπάρχουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν ποσκόμισε τα στοιχεία ο ίδιος, απάντησε: «Ναι, τα προσκόμισα εγώ. Υπήρχαν στη δικογραφία κάποια στοιχεία, γι’ αυτό εξάλλου ήρθε και η υπόθεση στην Εισαγγελία Διαφθοράς, διότι κρίθηκε ότι είναι μία υπόθεση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος».

Απαντώντας στο αν εκτιμά ότι η υπόθεση θα πάει στη Βουλή, υποστήριξε ότι:

«Οι υποθέσεις που πηγαίνουν συνήθως στη Βουλή, πηγαίνουν προκειμένου να υπάρχει συγκάλυψη των πραγματικών αδικημάτων. Αυτό που πιστεύω ότι θα γίνει είναι η διερεύνηση να αρχίσει από εκείνα τα υπηρεσιακά στελέχη τα οποία διέπραξαν αυτές τις πράξεις και από τη στιγμή που θα διερευνηθεί όλη η υπόθεση, αν στο τέλος προκύψουν πολιτικές ευθύνες τότε θα πάει προς τα εκεί. Η μέθοδος να πάμε μία υπόθεση η οποία είναι καθαρά ποινική, να τη χαρακτηρίσουμε πολιτική, προκειμένου να περάσει από την κολυμβήθρα της Βουλής, είναι μία μέθοδος που γνωρίζω πολύ καλά πώς γίνεται και θα την αποφύγω».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:33