search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:52
MENU CLOSE

Ευρωπαϊκό «φρένο» στη μείωση πλεονασμάτων

06.09.2019 14:22
Ταμείο Ανάκαμψης: Στο 13% η προκαταβολή με την έγκριση των εθνικών σχεδίων - Media

 

Η χρήση των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs) για επενδύσεις είναι συμβατή με το πρόγραμμα, επισήμανε σήμερα αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες εν όψει του Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι στο τελευταίο EuroWorking Group ο καινούργιος εκπρόσωπος της Ελλάδας παρουσίασε συνοπτικά τα σχέδια της κυβέρνησης, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και η ιδέα της χρήσης των ANFAs και SMPs για επενδύσεις, κάτι που όπως είπε ο αξιωματούχος επιτρέπεται από το πρόγραμμα.

Συγχρόνως, σημείωσε ότι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας δεν έθεσε ζήτημα πρωτογενών πλεονάσματων, το οποίο, άλλωστε, όπως είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν μπορεί να συζητηθεί καθώς «είναι εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα και η κυβέρνηση έχει τώρα να παρουσιάσει και να εφαρμόσει την πολιτική της», όπως είπε.

Σε ό,τι αφορά την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι ο Έλληνας εκπρόσωπος εξέφρασε την πρόθεσή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σχετικό αίτημα, κάτι που έγινε αποδεκτό με ουδέτερο ή και θετικό τρόπο από τα υπόλοιπα μέλη. Όπως προσέθεσε, το EWG αναμένει το επίσημο αίτημα προκειμένου να το εξετάσει.

Σημειώνεται, τέλος, στo Eurogroup της Παρασκευής, το πρώτο στο οποίο θα συμμετάσχει ο νέος υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας θα γίνει, ως είθισται, μια παρουσίαση των προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης όσον αφορά την οικονομική πολιτική.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:51