search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:56
MENU CLOSE

Άδεια Τουρκίας στην Ρωσία για δεύτερο πυρηνικό αντιδραστήρα

06.09.2019 17:01
Άδεια Τουρκίας στην Ρωσία για δεύτερο πυρηνικό αντιδραστήρα - Media

 

Η εταιρεία Akkuyu Nuclear (ανήκει στην Rosatom, την κρατική εταιρεία ατομικής ενέργειας της Ρωσίας), η οποία κατασκευάζει τον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρική ενέργειας πήρε την άδεια για την έναρξη της κατασκευής των εγκαταστάσεων του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα του σταθμού ανακοίνωσε η Rosatom, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Ο υπουργός Ενέργειας και φυσικών πόρων της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ είχε δηλώσει χθες στο πρακτορείο Bloomberg ότι η Τουρκία χορήγησε την βασική άδεια για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού.

Η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού «Ακούγιου» υπεγράφη τον Μάιο του 2010. Ο σταθμός θα είναι ισχύος 4800 MW και θα παράγει 35 δισεκατομμύρια KW (κιλοβατώρες) ετησίως, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

http://www.skai.gr/news/world/article/413080/adeia-tourkias-stin-rosia-gia-kataskeui-deuterou-purinikou-adidrastira/#ixzz5ylTnBXJa

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:55