search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:54
MENU CLOSE

Tρίτος θάνατος από ηλεκτρονικό τσιγάρο – «Χτύπησε» ξανά η πνευμονική νόσος – «Μην χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα μαζί με άλλα χημικά»

06.09.2019 17:07
Tρίτος θάνατος από ηλεκτρονικό τσιγάρο - «Χτύπησε» ξανά η πνευμονική νόσος - «Μην χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα μαζί με άλλα χημικά» - Media

 

Άλλος ένας άνθρωπος, ο τρίτος μέχρι στιγμής, πέθανε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη σοβαρή πνευμονική νόσο που συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι υγειονομικές αρχές της Πολιτείας της Ιντιάνα.

Εκατοντάδες “ατμιστές”, κυρίως εκείνοι που χρησιμοποιούν ουσίες που περιέχουν κάνναβη και πωλούνται στη μαύρη αγορά, έχουν παρουσιάσει σοβαρά πνευμονικά προβλήματα και πολλοί χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ακόμη και να τεθούν σε τεχνητό κώμα. Στη Νέα Υόρκη, οι τοπικές αρχές υποψιάζονται ότι ένα προϊόν που περιέχει βιταμίνη Ε ίσως να ευθύνεται για την ασθένεια, όμως οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές δεν το έχουν ακόμη επιβεβαιώσει. Αναμένουν να εξαχθούν σαφή συμπεράσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις για το ποιο προϊόν και ποια ουσία ευθύνεται.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες είχαν ανακοινώσει ότι 215 άνθρωποι παρουσιάζουν συμπτώματα βαριάς πνευμονικής νόσου που συνδέεται με το άτμισμα. Σήμερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα ο νεότερος απολογισμός.

“Μολονότι δεν γνωρίζουμε ποιες ουσίες είναι οι επιβλαβείς, να έχετε υπόψη σας πως όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα μαζί με άλλα χημικά, δεν ξέρετε τι αναπνέετε και τι βλάβες μπορεί να προκληθούν”, δήλωσε ο Κρις Μποξ, ένα στέλεχος των δημόσιων υπηρεσιών υγείας της Ιντιάνα.

Οι δύο άλλοι θάνατοι καταγράφηκαν στο Ιλινόι και το Όρεγκον.

Πηγή: ΑΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:54