search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:11
MENU CLOSE

«Κόντρες θανάτου» στην Αττική: Τι αποκάλυψε η εξόρμηση της Τροχαίας

06.09.2019 17:11
Λυκαβηττός: Δέκα συλλήψεις για κόντρες - Πήραν διπλώματα και άδειες κυκλοφορίας - Media
 
Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις εξορμήσεις της Τροχαίας σε διάφορα σημεία της Αττικής, προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της «κόντρας» στο οποίο επιδίδονται διάφοροι ανόητοι, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους και τη ζωή αθώων.
 
Όπως ανακοίνωσε τη Τροχαία, την Πέμπτη το ραντεβού για τις «κόντρες θανάτου» δόθηκε στην Αγία Παρασκευή και στον Κορυδαλλό, ωστόσο, η αστυνομία παρενέβη στα σημεία αυτά και διενήργησε στοχευμένους ελέγχους αφαιρώντας 36 άδειες οδήγησης και 25 άδειες κυκλοφορίας.
 
Το ανατριχιαστικό; Τα ραντάρ ελέγχου ταχύτητας κατέγραψα ταχύτητες ακόμη και 195 χιλιομέτρων, αλλά και μικρότερες ταχύτητες 179 χιλιομέτρων!
 
Ειδικότερα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, πραγματοποίησε βραδινές ώρες χθες, ειδική εξόρμηση στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής και του Κορυδαλλού, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.).
 
Συνολικά διενεργήθηκαν 345 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 114 παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, ως εξής:
  • Υπέρβαση ορίου ταχύτητας: 41
  • Αντικανονικοί υαλοπίνακες (φιμέ): 15
  • Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου: 9
  • Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ): 2
  • Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 1
  • Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 46
Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 36 άδειες ικανότητας οδήγησης, 25 άδειες κυκλοφορίας και 16 πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν 4 οχήματα. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:10