search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:36
MENU CLOSE

Ιωνικές Γιορτές στο Αλσος Νέας Σμύρνης 2019: Τριάντα μαγικές νύχτες πολιτισμού (Photos)

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2089
5-9-2019
08.09.2019 03:00
gadjo-dilo-photo.jpg

 

Τριάντα μαγικές νύχτες πολιτισμού γεμάτες από υπέροχες θεατρικές παραστάσεις, ξεχωριστές συναυλίες, μουσικά αφιερώματα και παιδικό θέατρο θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό στις «Ιωνικές Γιορτές 2019» που έρχονται στο Άλσος Νέας Σμύρνης για μία ακόμη χρονιά.

Πιστός στο ραντεβού του, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης παρουσιάζει ένα από τα πιο πλούσια προγράμματα στην ιστορία του θεσμού. Συναυλίες με σπουδαίους καλλιτέχνες του ελληνικού τραγουδιού, αφιερώματα με σημαντικές προσωπικότητες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στον καλλιτεχνικό χώρο και φυσικά μοναδικές παραστάσεις από οργανισμούς αδιαμφισβήτητης αξίας όπως είναι το Ελληνικό Φεστιβάλ, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το θέατρο του Νέου Κόσμου.

«Ξεκινώντας, δειλά, πέρυσι, με παραγωγές του Πολιτιστικού Οργανισμού, εντάσσουμε φέτος στο πρόγραμμα πλήθος δικών μας παραγωγών, όπως η συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, το μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στον συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο και το αφιέρωμα στον Γάλλο ερμηνευτή Σαρλ Αζναβούρ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης Βαγγέλης Χατζατουριάν, τονίζοντας ότι το φετινό πρόγραμμα είναι ξεχωριστό και περιλαμβάνει καθημερινή εναλλαγή παραστάσεων.

Πιο αναλυτικά, φέτος – εκτός από πολύ αξιόλογες παραστάσεις – θα δούμε ενδιαφέρουσες performances, κωμωδίες, καθώς και άλλες μορφές έκφρασης τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή χώρο. Μεταξύ άλλων, αξίζει να αναφέρουμε την παράσταση «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη, η οποία συνεχίζει για όγδοη χρονιά μια λαμπρή πορεία, η επίσης επιτυχημένη παράσταση «Στέλλα κοιμήσου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, η απολαυστική κωμωδία «TOC TOC» σε σκηνοθεσία του Κώστα Σπυρόπουλου, καθώς και η σπουδαία οπερέτα «Η πρώτη αγάπη» του Νίκου Χατζηαποστόλου, σε παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Στις Ιωνικές Γιορτές 2019, το κοινό θα έχει, επίσης, την ευκαιρία να απολαύσει μοναδικές συναυλίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως είναι η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία συμπράττει με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια από τη Σμύρνη του έρωτα, αλλά και ο Παντελής Θαλασσινός, που ερμηνεύει τραγούδια από τη θρυλική εποχή των Λαθρεπιβατών μέχρι σήμερα.

Ξεχωριστή στιγμή στο φετινό πρόγραμμα αποτελεί, αναμφισβήτητα, το μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τη συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης και τις μοναδικές ερμηνείες της Γλυκερίας και του Δημήτρη Μπάση. Ιδιαίτερη αναμένεται να είναι, όμως, και η συναυλία του Κώστα Χατζή, ο οποίος θα ανέβει φέτος στη σκηνή του Άλσους Νέας Σμύρνης, αλλά και το Αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο, με τη συμμετοχή του ιδίου αλλά και των Μανώλη Λιδάκη και Πίτσας Παπαδοπούλου, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια του που τόσο έχουν αγαπηθεί από το κοινό.

Αξίζει να αναφερθούν δύο ξεχωριστές συναυλίες jazz: με τους Calu Cacu και τους Gadjo Dilo που θα χαρίζουν στο κοινό ιδιαίτερες ερμηνείες, γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια από τη δημιουργία της μπάντας τους.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει και επιλογές για τους μικρούς μας φίλους καθώς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο πολύ αξιόλογες παιδικές παραστάσεις. Πρόκειται για το «Βαλς με τα παραμύθια» της Κάρμεν Ρουγγέρη, όπου τα παιδιά εξοικειώνονται με την υπέροχη μουσική του Γιόχαν Στράους, και τον «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου.

Την αυλαία του φετινού πολιτιστικού φεστιβάλ ρίχνει ο μεγάλος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης «Historic Run – Τρέχοντας στην Ιστορία». Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός με έντονες αναφορές τόσο στην ιστορία της Νέας Σμύρνης όσο και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της. Μια εκδήλωση που διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή ανθρώπων του πολιτισμού, του αθλητισμού αλλά και του πνεύματος.

INFO

Άλσος Νέας Σμύρνης, Αθήνα

Από 2 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου

Πρόσθετες πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9310408, 213 2025924, culturens.org

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:35