search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:17
MENU CLOSE

Με πυρσούς και κόρνες το συλλαλητήριο ενστόλων στη Θεσσαλονίκη

06.09.2019 18:17
Με πυρσούς και κόρνες το συλλαλητήριο ενστόλων στη Θεσσαλονίκη  - Media

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν ένστολοι στην πλατεία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως κάθε χρόνο, μια ημέρα πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ μέλη των Πανελληνίων Ομοσπονδιών Αστυνομικών, Πυροσβεστών, Λιμενικών και Στρατιωτικών από όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται στη Θεσσαλονίκη και φωνάζουν τα αιτήματα τους προς την κυβέρνηση.

Οι ένστολοι που διεκδικούν την επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα του 2012, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και την οικονομική ενίσχυση των ταμείων τους, την αναγνώριση του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας, την αλλαγή των συνθηκών εργασίας, την εξασφάλιση κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και την απόσυρση των γερασμένων οχημάτων και την ενίσχυση όλων των υπηρεσιών.

«Θέλουμε να φωνάξουμε τα δικαιώματα του Έλληνα πυροσβέστη που έδωσε για ακόμα μια χρονιά φέτος το καλοκαίρι έδωσε την ψυχή του.

Θέλουμε βαθμολόγιο γιατί είμαστε το μόνο σώμα που δεν έχει και να σταματήσει η υποστελέχωση και η έλλειψη εξοπλισμού» δήλωσε ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών.

Επίσης, οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν ο πρωθυπουργός να αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους και αύριο από το βήμα της 84ης ΔΕΘ να δώσει απαντήσεις και λύσεις. Η πορεία τους ξεκίνησε λίγο μετά τις 20:00 και ήταν προγραμματισμένο να περάσει από κεντρικούς δρόμους της πόλης από τη Νικολάου Γερμανού, την Τσιμισκή, τη Βενιζέλου με κατάληξη το ΥΜΑΘ.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ένστολων, βρέθηκαν και μίλησαν στους παρευρισκόμενους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και η Κατερίνα Νοτοπούλου.

 

Κ. Ζέρβας: Θέλουμε μια πόλη με ευταξία

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απευθυνόμενος προς τους διαμαρτυρόμενους αναγνώρισε τα αιτήματα τους και δήλωσε πως το δημαρχείο θα είναι πάντα ανοιχτό για αυτούς και θέλει να έχουν μια καλή συνεργασία. «Συνήθως λέμε ότι πρώτα από όλα πρώτα είναι η υγεία, αλλά αν δεν έχουμε ασφάλεια και την υγεία μας να έχουμε δεν θα μπορούμε να βγούμε έξω από το σπίτι μας και αυτό είναι που υπηρετείται όλοι εσείς» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως: «Ως δήμαρχος και ως διοίκηση έχουμε πολύ υψηλά το αίσθημα ασφαλείας, της πολιτικής προστασίας. Θέλουμε τους άντρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας συμμάχους στην προσπάθεια να έχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, μια πόλη με ευταξία».

Κ. Νοτοπούλου: ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε βήματα βελτίωσης , η κυβέρνηση δρα σε βάρος σας

«Κρατήσατε την αξιοπρέπεια της χώρας ψηλά και την κοινωνική συνοχή. Ξέρετε καλά ότι μαζί προσπαθήσαμε και αποκαταστήσαμε προβλήματα χρόνια. Ανοίξαμε σχολές, εντάξαμε πάνω από 5.000 πυροσβέστες στο μόνιμο προσωπικό και ταυτόχρονα αναβαθμίσαμε λιμενικό και πυροσβεστική και εντάξαμε στις πανελλήνιες εξετάσεις» είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου από το βήμα της εξέδρας στη συγκέντρωση ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια αναγνώρισε όσα πέρασαν οι υπάλληλοι στα σώματα ασφαλείας και υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε βήματα βελτίωσης για τους ίδιους, ενώ χαρακτήρισε την ΝΔ αυταρχική κυβέρνηση που δρα σε βάρος τους, όπως αναφέρει το makthes.gr.

Πηγή: iefimerida.gr 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:17