31/05/2020 04:14:07

Συμβούλιο της Επικρατείας: Επέστρεψε στον Βαγγέλη Μαρινάκη το διαβατήριό του

Συμβούλιο της Επικρατείας: Επέστρεψε στον Βαγγέλη Μαρινάκη το διαβατήριό του - Media

 

Ένα χρόνο μετά την αφαίρεσή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας επέστρεψε στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη το κατασχεμένο του διαβατήριο, ενώ παράλληλα ήρε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η εν λόγω εισαγγελική διάταξη δεν επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος δημοσίου συμφέροντος.

Κατόπιν αυτών, ο γνωστός εφοπλιστής και εκδότης ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία να του επιστραφεί το διαβατήριο που του είχε αφαιρεθεί.

Ο κ. Μαρινάκης έχει προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το προεδρικό διάταγμα, με το οποίο του κρατήθηκε το διαβατήριο.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Οκτώβριο του 2018, είχε αφαιρεθεί από την διεύθυνση διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. το διαβατήριο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά τη διάταξη του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με την οποία τέθηκε σε βάρος του ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, έπειτα από δίωξη για την υπόθεση του «Noor1».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορούσε έκτοτε να ταξιδεύει μόνο εντός Ευρώπης και δη προς χώρες Σένγκεν, κάνοντας χρήση της αστυνομικής ταυτότητας.

Πλέον, το διαβατήριο έχει επιστραφεί στον κ. Μαρινάκη, ο οποίος μπόρεσε να ταξιδέψει έτσι και στη Ρωσία για τον πρόσφατο αγώνα του Ολυμπιακού με την Κράσνονταρ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.