search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:51
MENU CLOSE

Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά φαγητά του κόσμου (Video)

07.09.2019 09:03
Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά φαγητά του κόσμου (Video) - Media

 

Η ελληνική κουζίνα είναι μια από τις καλύτερες του κόσμου. Αν όχι η καλύτερη. Είτε πρόκειται για το γνωστό σε όλους σουβλάκι, είτε για μουσακά, παστίτσιο, γεμιστά, αρκετοί είναι εκείνοι (εκτός Ελλάδας)  που θα πλήρωναν αρκετά χρήματα για να τα δοκιμάσουν. 

Ωστόσο υπάρχουν κάποια φαγητά τα οποία αποτελούν τις ακριβότερες επιλογές του κόσμου και στοιχίζουν μέχρι και 34.000 δολάρια!

Αναλυτικά:

10. The Golden Opulence Sundae – 1.000 δολάρια

Πρόκειται για ένα παγωτό… κυριολεκτικά χρυσάφι! Αποτελείται από μερικές μπάλες βανίλιας από την Ταϊτή, τυλιγμένες σε βρώσιμα φύλλα χρυσού και επικαλυμμένες με χαβιάρι. 

9. Wagyu Beef – 300 δολάρια/ κιλό

Αν σας φαίνεται ακριβό το κρέας, ξανασκεφτείτε το. Το παραπάνω μοσχάρι κοστολογείται με περίπου 300 ευρώ το κιλό. Γιατί; Εκτρέφεται στην Ιαπωνία και σε ελάχιστα ακόμα μέρη στον κόσμο, με ιδιαίτερη προσοχή και αυτός είναι ο λόγος που η τιμή του είναι τόσο «ανεβασμένη». 

8. Berco’s Billion Dollar Pop Corn 2.500 δολάρια /τσάντα

Φτιαγμένο με οργανική ζάχαρη, βούτυρο ποικιλίας Vermont, ειδική βανίλια bourbon και πασπαλισμένα με το πιο ακριβό αλάτι του κόσμου, δεν απορεί κανείς πως γίνεται ένας μόνο καρπός να κοστίζει 5 δολάρια. Όσο για τη σακούλα, ας μην το σκεφτόμαστε καν! 

7. Πίτσα 24ων καρατίων – 2.000 δολάρια

Το συγκεκριμένο ιταλικό έδεσμα χρειάζεται 48 ώρες για να παρασκευαστεί. Επομένως, πέρα από τα συστατικά που απαιτούνται, υπάρχουν και οι αντίστοιχες «εργατοώρες». Για την ιστορία, πάνω στην πίτσα θα βρείτε φύλλα χρυσού, χαβιάρι, τρούφα, φουά γκρα και τυρί Stilton, το οποίο παράγεται μόνο σε 6 τυροκομεία σε κομητείες της Αγγλίας. 

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!​

6. The Westin Hotel Bagel – 1.000 δολάρια

Είναι απλά ένα bagel όπως όλα τα υπόλοιπα, απλώς έχει πολύ ακριβές γαρνιτούρες. Μερικές από αυτές είναι τρούφα λευκού τυριού και φύλλα χρυσού, πάνω από τα οποία τοποθετείται ακόμα περισσότερη τρούφα.

5. Το μπέργκερ που κοστίζει 777 δολάρια. 

Είναι φτιαγμένο από μπιφτέκι, αστακό, φουα γκρα και ξύδι μπαλσάμικο 100 ετών. 

Δείτε στο βίντεο ακόμα 4 φαγητά που κοστίζουν μια… περιουσία! 

Πηγή: gazzetta.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:51