search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:13
MENU CLOSE

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το FIRST LEGO League Open International

07.09.2019 14:19
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το FIRST LEGO League Open International - Media

 

“Το άμεσο μέλλον απαιτεί να έχουμε, έστω και μια σχετική γνώση για τη ρομποτική και τον κώδικα”, επισημαίνει ο Lee Magpili, κορυφαίος σχεδιαστής ρομποτικής της LEGO, ο οποίος, με αφορμή την παρουσία του στην 84η ΔΕΘ ο Lee Magpili μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σημασία της ενασχόλησης των παιδιών τόσο με τη ρομποτική όσο και με τον κώδικα. Ο κ.Magpili τόνισε μεταξύ άλλων πως “Αυτό που παρέχει η LEGO πέρα από την ρομποτική και τον κώδικα είναι η ευκαιρία και η δυνατότητα να δοκιμάσει κανείς και να δει στα χέρια του ποιο είναι το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι έτσι η LEGO δίνει τα εργαλεία για να μάθει κανείς τις βασικές αρχές και με αυτό ως αφετηρία να συνεχίσει το ταξίδι της γνώσης”, σημείωσε ο κ.Magpili, ο άνθρωπος που συχνά ερωτάται από παιδιά, όπως αποκάλυψε ο παριστάμενος εκπαιδευτικός και πρόεδρος της eduACT Κώστας Βασιλείου: “Πώς είναι να είσαι σχεδιαστής παιχνιδιών ρομποτικής και να έχεις συνεχώς νέες ιδέες πάνω στις οποίες θα διαγωνιστούν παιδιά από όλο τον κόσμο;”.

Σχετικά με τον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής που θα διεξαχθεί τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη ο κ.Βασιλείου είπε πως το 2020 θα είναι μια ξεχωριστή χρονιά για την πόλη καθώς, όπως επισημαίνει είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Ελλάδα το μεγαλύτερο διεθνές γεγονός εκπαιδευτικής ρομποτικής παγκοσμίως, το FIRST LEGO League Open International Greece.

Διοργανωτής είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO και άλλους φορείς.

“Πρόκειται για το μοναδικό Open πρωτάθλημα της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO, με τη συμμετοχή 100 ομάδων 60 διαφορετικών εθνικοτήτων, από Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Βόρειο Αφρική και Ασία”, επισημαίνει ο κ.Βασιλείου. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί 13,14,15 & 16 Μαΐου 2020.

“Από το 2013 μέχρι και σήμερα, περισσότεροι από 60.000 μαθητές και μαθήτριες έχουν γνωρίσει τη ρομποτική, την επιστήμη και την καινοτομία μέσα από τις δράσεις μας και μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς συμμετέχοντας στο FIRST LEGO League, το μεγαλύτερο διαγωνισμό έρευνας και ρομποτικής παγκοσμίως”, επισημαίνει ο κ.Βασιλείου.

“Το FIRST LEGO League είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού. Έχει σχεδιαστεί για να δραστηριοποιήσει μαθητές ηλικίας 9-16 ετών με σκοπό να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο, αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και αυτοπεποίθηση, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες και καίριες αξίες για τη ζωή, όπως η ομαδικότητα κι ο αλληλοσεβασμός. Πραγματοποιείται πλέον σε 106 χώρες σε όλο τον κόσμο”, πρόσθεσε.

Ο διαγωνισμός στη χώρα μας φέρει τον τίτλο CITY SHAPER, και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Στο μεταξύ για όσους ενδιαφέρονται, ο κορυφαίος σχεδιαστής της LEGO θα βρίσκεται στο περίπτερο της eduACT την Κυριακή για να λύσει απορίες και να συζητήσει με μικρούς και μεγάλους. (στο Open Stage Περίπτερο 12. Ώρα άφιξης 12.30).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:11