search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:06
MENU CLOSE

Γκάφα Μητσοτάκη στο περίπτερο της Ινδίας με «ατάκα από το διαδίκτυο»

07.09.2019 17:44
Γκάφα Μητσοτάκη στο περίπτερο της Ινδίας με «ατάκα από το διαδίκτυο»  - Media

 

Σε μία γκάφα με διάσημες ρήσεις, υπέπεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς ο πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ινδίας (τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ) θέλησε να χρησιμοποιήσει μια φράση του Γκάντι. Το πρόβλημα είναι πως στη ΝΔ «σερφάρουν» αντί να διαβάσουν, με αποτέλεσμα να «ψαρέψουν» το εξής γνωστό απόφθεγμα:

«Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, αργότερα σε πολεμούν και μετά τους κερδίζεις». Προφανώς, ο πρωθυπουργός «είδε» τον εαυτό του σε αυτή τη φράση.

Το πρόβλημα είναι, πως ο Γκάντι δεν έχει σχέση με αυτήν. Διότι η εν λόγω φράση καταγράφεται για πρώτη φορά το 1918 σε μια ομιλία του Nicholas Klein που περιγράφει τι θα συμβεί στο εργατικό συνδικάτο Amalgamated Clothing Workers of America.

Ο Ινδός υπουργός Εμπορίου που ήταν δίπλα στον Κ. Μητσοτάκη προφανώς προτίμησε να προσπεράσει τη γκάφα του Έλληνα πρωθυπουργού.

Η ειρωνεία είναι ότι τελικά, ο Κ. Μητσοτάκης, εκστόμισε τα λόγια του Αμερικανού δικηγόρου και συνδικαλιστικού συμβούλου για τους Αμερικανούς εργαζόμενους στον κλάδο της ένδυσης, με τα οποία τους προειδοποιούσε για την ανεργία που τους περιμένει μετά τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Πηγή: tvxs.gr 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15