search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:56
MENU CLOSE

Χειμωνάς: Τρώει η μαρμάγκα όποιον πει κάτι διαφορετικό από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

08.09.2019 08:46
Χειμωνάς: Τρώει η μαρμάγκα όποιον πει κάτι διαφορετικό από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ - Media

 

Για τις κυβερνητικές εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το νυν και το πρώην κόμμα του αλλά και για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μίλησε στην εκπομπή One Talk Weekend, ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς.

Για τα όσα εξήγγειλε η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, είπε πως «θετικές οι εξαγγελίες για ψηφιοποίηση και πάταξη γραφειοκρατίας. Αλλά όλα αυτά πρέπει να τα δούμε στην πράξη.

Θέλω να δω που θα βρεθούν τα χρήματα για όλα αυτά. Είμαι πολύ επιφυλακτικός» σχολίασε, και πρόσθεσε ότι «είναι πάρα πολύ νωρίς για να κριθεί το έργο της κυβέρνησης. Κάποιες επιλογές της κυβέρνησης είναι εξαιρετικές, κάποιες λιγότερες καλές». Επίσης, ο κ. Χειμωνάς έκανε λόγο για «δεξιά στροφή της ΝΔ».

«Επικοινωνιακά υπάρχει μια πολύ δεξιά στροφή της ΝΔ.Βλέπουμε δηλώσεις στελεχών, βουλευτών. Άκουσα πρόσφατα ότι μέσω του μαθήματος της Ιστορίας θα γίνει προσπάθεια δημιουργίας εθνικής συνείδησης. Η Ιστορία είναι μια αναφορά σε γεγονότα και αλήθειες. Δεν είναι για να κάνει κάποιον πιο Έλληνα ή πιο Ισλανδό. Η Ιστορία πρέπει να διδάσκεται όπως συνέβη. Αυτή η στροφή ξεκίνησε με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα συλλαλητήρια. Συνεχίζεται. Με προβληματίζει η δεξιά ρητορική» τόνισε σχετικά. Στη συνέχεια μίλησε για το κόμμα του, το ΠΟΤΑΜΙ αλλά και για το πρώην κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΟΤΑΜΙ υπάρχει κανονικότατα»

«Το ΠΟΤΑΜΙ υπάρχει κανονικότατα. Το φθινόπωρο θα εκλέξουμε νέο αρχηγό. Σκέφτομαι να προτείνω στη επικείμενη συνεδρίαση του Πολιτικού μας Συμβουλίου μια συλλογική ηγεσία, που να απαρτίζεται από πέντε-έξι άτομα. Πράγματι είναι κάτι ριζοσπαστικό. Θα εξετάσουμε πολλούς παράγοντες πριν αποφασίσουμε» υπογράμμισε και τόνισε πως το καλύτερο για το ΠΟΤΑΜΙ είναι «είναι να καταφέρουμε να ακουστούμε. Στελεχιακά αλλά και σε επίπεδο ψηφοφόρων έχουμε λεηλατηθεί από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, πρέπει να καταφέρουμε και πάλι να ακουστούμε στο κόσμο».

«Ήμουν στο ΠΑΣΟΚ και ήμουν περήφανος γι’ αυτό. Κάποιος εύστοχα είχε πει ότι το ΚΙΝΑΛ είναι ένα μουσείο του ΠΑΣΟΚ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να μιλήσει στον απλό κόσμο. Δεν μπορεί να μιλήσει στο νέο Έλληνα. Στο κόμμα γίνεται ένας συνεχής ετεροπροσδιορισμός. Μη πουν ότι είμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ, μη πουν ότι είμαστε με τη ΝΔ. Πρέπει να βγουν νέα πρόσωπα έξω. Το 70-80% της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι ίδια εδώ και χρόνια. Δεν υπάρχει πλουραλισμός. Όποιος πει κάτι διαφορετικό από την ηγεσία τον τρώει η μαρμάγκα. Δεν ακούγεται καμία άλλη άποψη εδώ και καιρό» επεσήμανε σχετικά με την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας. Ακόμα, σχολίασε την επικοινωνία μέσω διαδικτύου και το αν έχει μετανιώσει για κάποια ανάρτησή του.

«Από την άποψη ότι έμπλεξα ναι έχω μετανιώσει για κάτι που έχω γράψει. Εύκολα μπορείς να παραξηγηθείς ή να παρεξηγήσεις κάποιον στο Facebook. Εάν κάποιος σε βρίσει στο δρόμο θα του απαντήσεις. Δεν θα υπάρχει κάποιος να το καταγράψει. Ενώ στο διαδίκτυο, μπορεί κάποιος να απομονώσει την απάντησή σου σε μία βρισιά που μπορεί να δέχθηκες. Υπάρχουν πολλοί καλοθελητές και ανάγωγοι στο διαδίκτυο. Όταν κάποιος ανεβάζει κάτι στο Facebook, έχω το δικαίωμα να κρίνω αν είναι αληθινό, σκόπιμο, εάν έγινε για να μαζέψει προβολή και λάικς» ανέφερε σχετικά.

Τέλος, ο συγγραφέας υποστήριξε πως «τον τελευταίο ενάμιση χρόνο άλλαξα γειτονιά. Πήγα από το Κολωνάκι στην Κυψέλη. Μένω στο σπίτι που γεννήθηκα, στην περιοχή που αγαπώ. Επίσης, είναι σχεδόν έτοιμο το επόμενο βιβλίο μου αλλά δεν αποκαλύπτω τον τίτλο, πρώτον γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι αυτός και δεύτερον γιατί φοβάμαι μην μου τον κλέψουν».

Πηγή:  onetv.gr, in.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:55