04/12/2020 19:14:44

Κάτσης: «Copy-Paste της ψηφιακής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ ο 4ος πυλώνας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ»

Κάτσης: «Copy-Paste της ψηφιακής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ ο 4ος πυλώνας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ» - Media

 

«Η χθεσινή αναφορά του κ. Μητσοτάκη στην υλοποίηση του ψηφιακού κράτους, αποδεικνύει ότι η κυβέρνησή του τρώει από τα έτοιμα, όχι μόνο στο πεδίο της Οικονομίας, άλλα και σε αυτό της Ψηφιακής Πολιτική» υποστηρίζει ο τομεάρχης Ψηφιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι «μετονομάζει έργα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τα παρουσιάζει ως δικά του».

«Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για "ψηφιοποίηση ενδοδιοικητικής συνεργασίας", στην ουσία καπηλεύεται το έργο του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων με απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές για όλους τους δημοσίους λειτουργούς, που χτυπά τη γραφειοκρατία και εξοικονομεί πόρους 400 εκ. ευρώ ετησίως» σημειώνει ο κ. Κάτσης.

«Ως στοιχείο αυτοκριτικής μπορούμε εξάλλου να εκλάβουμε, τη δυσφημιστική για την Ελλάδα αναφορά του Πρωθυπουργού, ότι βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των ψηφιακών δεικτών στην Ευρώπη, όταν ως πρώην Υπουργός αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ξεχνά ότι επί των ημερών του, μπλοκαρίστηκε η πρόσβαση της χώρας σε ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 1,2 δις ευρώ για έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, με την αιρεσιμότητα που της επιβλήθηκε το Νοέμβριο του 2013.»

Ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι η υλοποίηση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ξεμπλόκαρε τα κονδύλια για έργα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών το Μάρτιο του 2017, καταφέρνοντας να βελτιωθούν μέσα σε ένα χρόνο οι ψηφιακοί δείκτες της χώρας κατά 8,6%.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.