search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:21
MENU CLOSE

Ερντογάν: Αν δεν μας στηρίξετε δεν θα εμποδίσουμε 5,5 εκατ. πρόσφυγες να φτάσουν στην Ευρώπη

08.09.2019 18:30
Ερντογάν: Η μάχη μας δεν είναι ενάντια στους Κούρδους, αλλά ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις - Media

 

Στήριξη από την Ευρώπη για την περίθαλψη των χιλιάδων προσφύγων που ζουν στην Τουρκία ζητά εκ νέου ο Ερντογάν, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση «δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τους 3.500.000 Σύρους πρόσφυγες κι άλλα 2.000.000 προσφύγων που θα φτάσουν στα σύνορά μας από το Ιντλίμπ».

Όπως μεταδίδει ο «ΣΚΑΪ», μέσω του ανταποκριτή του στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, μιλώντας απόψε στη Μαλάτια, ο Ερντογάν προειδοποίησε πως «αν σε αυτόν τον αγώνα μας δε μας δώσουν την απαραίτητη στήριξη, δε θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τους 3.500.000 Σύρους πρόσφυγες κι άλλα 2.000.000 προσφύγων που θα φτάσουν στα σύνορά μας από το Ιντλίμπ».

Το σχέδιο Ερντογάν περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, εντός της συριακής επικράτειας, όπου και θα εγκατασταθούν οι πρόσφυγες με χρηματοδότηση, σύμφωνα πάντα με το αίτημα του Τούρκου προέδρου, και από την ΕΕ.

Μητσοτάκης: Συζήτηση ναι, τσαμπουκάδες όχι

Σημειώνεται ότι, αναφερόμενος στο προσφυγικό και στην στάση της Τουρκίας, κατά τη συνέντευξή του στην 84η ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Τουρκίας στα τέλη Σεπτεμβρίου στον ΟΗΕ.

«Πρόθεσή μου είναι να συνομιλώ, γιατί μόνο τότε μπορείς να βρεις λύσεις αμοιβαία αποδεκτές» δήλωσε, διευκρινίζοντας πάντως πως «εάν έχει διάθεση ο κ. Ερντογάν για μία ουσιαστική επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα». Συμπλήρωσε δε πως «προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με τα επιχειρήματα που μας δίνει το διεθνές δίκαιο που είναι με το μέρος μας».

Για τις προηγούμενες απειλές Ερντογάν, ο πρωθυπουργός είπε πως «ο κ. Ερντογάν πρέπει να καταλάβει ότι δε μπορεί να απειλεί την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μπορεί να γίνει μια συζήτηση, αλλά όχι με απειλές και τσαμπουκάδες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:21